A Zindex és a járhatatlan damaszkuszi út

2018. szeptember 21. 08:03

Templomhegyi Nyerőkő
Tutiblog

Mivel nincs kicsit ellenzéki újság, úgy nincs kicsit legalább korrekt ellenzéki újság sem.

„Hogy mindenki értse az előbbieket: nincs csak kicsit átvett, de továbbmenő újság, ami azért korrektebb, elvégre nincs kiszolgáltatva mondjuk egy bosszúért lihegő Símacska Lajosnak vagy Soros Gyurkának. Az időnként sokak számára CIA-magántitkosszolgálatok szagú Dezső-Panyi duó (akik közül utóbbi épp most nyilatkozott a CNN-nek, nyilván függetlenpártatlanul a feudális korrupció tombolásáról), vagy a néha Soros-Transparency stb ösztöndíjak nagy ösmerőjeként a világ számtalan pontján menekülteket pátyolgató Földes úr nem fog korrektül a valóságról írni. Nekik megfelel a külföldön legyártott, itthon némi langyos lábvízben istant kioldott narratíva az orosz befolyásról, a kiskorú menekültekről és a nácizmus sokadszori térnyeréséről, amire hivatkozva Sargentini később hadüzeneteket terjeszthet be az EP-ben.

Attól, mert a fizetésük kisebb részét egy állítólag kereszténydemokrata kötődésű ember utalja nekik, a nagyobb részét az NGO-k állják, a véleményüket meg kizárólag onnan kapják.

És mivel nincs kicsit ellenzéki újság, úgy nincs kicsit legalább korrekt ellenzéki újság sem. És nem fogadnák el a helyzetet egyébként a feketeöves baller újságírók sem, legfeljebb átszaladnának valamelyik másik baller orgánumhoz. Mindenkinek jobb lenne, ha az Index működését továbbra is az egyre szűkülő haladó tábor biztosítaná, hiszen tökéletesen mindegy, ki fizeti, ők úgyis ugyanabból a setlistből választanak dalt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/135946