„Izraelre a helyes szó: apartheid” - Judith Sargentini és a holland Zöld Baloldal Izrael-ellenességéről

2018. szeptember 12. 8:24
Míg Sargentini jelentésében az „antiszemitizmus” miatt kárhoztatja Magyarországot, a holland szélsőbaloldali politikus és pártja hagyományosan ellenséges Izraellel.

„Júliusban meglátogattam Izraelt és Palesztinát, és blogoltam is. Izraelre a helyes szó igazán az apartheid”. Ezt az üzenetet Judith Sargentini holland EP képviselő osztotta meg hivatalos Twitter-oldalán 2015-ben. 

A bejegyzés, melyhez hasonló idehaza a szélsőjobboldal szóhasználatában jelenik meg, nem különösebben meglepő egy nyugat-európai radikálisan baloldali politikustól, hiszen a kontinens nyugati felén a progresszív pártok masszívan Izrael-ellenesek. Itt nem a zsidó állam józan kritikájáról van szó, mely természetesen minden politikusnak joga, hanem az igazságtalan, aránytalan kiemeléshez: ez a fajta új antiszemitizmus pedig a nyugati baloldal sajátossága.

Mindez különösen ellentmondásosnak tűnhet, hiszen a Sargentini által jegyzett, nagy visszhangot keltő Magyarország-jelentés több helyen is éles hangon kritizálja a hazai zsidóság helyzetét. A szöveg szerint „visszatérő probléma az antiszemitizmus” hazánkban, „amely gyűlöletbeszéd, valamint a zsidók és a zsidó tulajdon ellen elkövetett erőszakos cselekmények formájában nyilvánul meg”. A jelentés egy helyütt Orbán Viktort is megvádolja azzal, hogy „nyilvánvaló” antiszemita sztereotípiákkal élt 2018. március 15-ei beszédében. (50, 57. pontok). 

A GroenLinks („Zöld Baloldaliak”, Zöld Baloldal) szélsőbaloldali holland párt 1989-ben jött létre különböző pártok, köztük a holland Kommunista Párt fúziójából. Az antiszemitizmus már a kezdetektől jelen volt a párt életében. 1994-ben a párt vezetője az a Mohamed Rabbae volt, aki egy interjújában nyíltan „Izrael ügynökének” nevezte Geert Wilders jobboldali holland politikust. 2002-ben pedig zsidókat vertek meg egy olyan amszterdami Izrael-ellenes rendezvényen, ahol a párt több képviselője is felszólalt. Mivel a tüntetésre értelemszerűen számos muszlim hátterű hollandiai lakos is elment, ezért a vonatkozó szakirodalom feljegyzi, hogy marokkói fiatalok is részt vettek a verekedésben. A rendezvényen egyesek azt énekelték, hogy „Hamász, Hamász, minden zsidóval a gázba”. (Ez hollandul rímel.)

A fenti álláspontok pedig a 2010-es évekre sem csillapodtak. 2015-ben Rutger Groot Wassink, a Zöld Baloldal amszterdami frakcióvezetője központi szerepet játszott azon kampányban, mely Tel-Aviv és Amszterdam testvérvárosi megállapodása ellen zajlott. A megállapodás végül nem jött létre, és Wassink elmondta, hogy ennek addig kell így maradnia, „míg Izrael megszállva tartja Palesztinát”. Szavait nem lehet másképp értelmezni, mint hogy egész Izrael létét jogtalannak tartja. Tavaly a párt parlamenti képviselője, Rik Grashoff és a szocialista Harry van Bommel 2017-ben beadtak egy javaslatot, hogy az Európai Unió bontsa fel 2000-es együttműködési szerződését Izraellel. Érvelésük szerint a közel-keleti helyzet egyenlőtlensége okán „Hollandiának jobban kell támogatnia a palesztin állam elérését és gazdaságilag a palesztinokkal kell együttműködnie”. Igaz, ez olyan szempontból nem meglepő, hogy a párt egy belső határozatában már 2016-ban is tisztázta, hogy az együttműködési szerződés felbontása mellett áll.

Az antiszemita botrányok között egészen frissek is akadnak: a Zöld Baloldal leideni képviselőjelöltje idén tavasszal amellett kardoskodott, hogy

igenis lehessen összehasonlítani Izraelt az Iszlám Állammal.

Az Izraellel szembeni szélsőségesen elítélő véleményekből pedig maga Sargentini is kivette részét. Sargentini szóvivője 2011-ben „sajnálatátfejezte ki, amiért a baloldali holland politikus nem lehetett ott a Gázába fegyverszállítmányokat is vivő szélsőbaloldali, blokádtörő hajó utasai között. Ugyan nem világos, hogy Sargentini jelenléte melyik hajón merült fel, ám a tény, hogy sajnálkozását fejezte ki, amiért a Hamász számára fegyvereket is szállító hajók egyikén nem lehetett ott, beszédes.

Sargentini EP-tevékenységét átmustrálása is hasonló eredményeket hoz. 2014 őszén állásfoglalásra irányuló indítványon találjuk a nevét (az LMP-s Meszerics Tamással együtt), mely szerint Izrael „szándékosan és válogatás nélkül” támad civil intézményeket Gázában, s mely szöveg „elítéli a palesztinok tulajdonjogaitól való megfosztására irányuló folyamatosan és büntetlenül alkalmazott politikákat”. Az indítvány az 1967-es határok mögé szorította volna Izraelt: ez nem csak Kelet-Jeruzsálem elvesztését jelentené a zsidó államnak, de a súlyos instabil Golán-fennsíkot is elvette volna Izraeltől, melynek túloldalán éveken át az Iszlám Állam tanyázott

A Sargentini által is támogatott szöveg továbbá fegyverembargó alá helyezte volna Izraelt. A szöveg „üdvözli, hogy Spanyolország augusztusban felfüggesztette Izraelbe irányuló fegyverexportját, és tudomásul veszi az Egyesült Királyság kormányának döntését, amely szerint felülvizsgálja Izraelbe irányuló fegyverexportját; úgy határoz, hogy jelentést készít az uniós tagállamok és Izrael/Palesztina közötti fegyverkereskedelemről és más biztonsági eszközök kereskedelméről, valamint e kereskedelemnek európai uniós közös állásponttal való összeférhetőségéről; felszólítja a FRONTEX-et, hogy beszállítói közül zárja ki az izraeli fegyveripart, ideértve az Israel Aerospace Industries és az Elbit vállalatot; átfogó ENSZ fegyverembargót szorgalmaz a régióban minden félre nézve a humanitárius jog és az emberi jogok további megsértéseinek megelőzésére”. A szöveg ezek mellett még Gáza – azaz a Hamász terrorszervezet – bevonását is javasolta a békefolyamatba.

Sargentini azonban idén májusban is ráért arra, hogy parlamenti kérdésben firtassa, vajon legális-e a kereskedelem az „illegális” izraeli területek (azaz az 1967-es határokon kívül eső részek) és az EU között. Sargentini ezen kérdésével effektíve az antiszemita BDS (Boycott, Divest, Sanction) mozgalom céljait tűzte zászlajára. Idén júniusban pedig másokkal együtt nyílt levelet jelentetett meg az izraeli szélsőliberális Ha’arec lapban, melyben azzal vádolta meg a zsidó államot, hogy „évek óta” a palesztin lakosság egy részének erőszakos átköltöztetésén ügyködik, mely állítása szerint „háborús bűn”.

Ezek mellett meg kell említeni, hogy más – például jobboldali – pártok mellett a Zöld Baloldal is aláírta azt az idén tavaszi holland pártközi állásfoglalást, mely a fokozódó antiszemitizmus ellenében deklarálja a zsidó történelem és közösség iránti „törődést”. Kérdéses azonban, hogy a fentiekhez hasonló megszólalások mellett mindez mennyire nyugtatja meg a holland zsidóságot.

A hollandiai antiszemitizmus elismert kutatója, Manfred Gerstenfeld tavaly arról beszélt e sorok írójának, hogy „a holland média és a politika nagy része szélsőségesen Izrael-ellenes. Megszámoltam a holland alsóház tagjait, és arra jutottam, hogy a 43%-uk Izrael-ellenes gyűlöletszító. Ide tartoznak a [baloldali pártok:] a D66, a Munkapárt, a Zöld Baloldal, a Szocialisták és az Állatpárt [állatjog-védő párt] tagjai". A hollandiai antiszemitizmus és Izrael-ellenesség monitorozásával foglalkozó CIDI (Izrael Információs és Dokumentációs Iroda) pedig honlapján a Zöld Baloldalt eleve az antiszemitizmust bagatellizáló, Izraellel ellenséges (ám Iránnal nem ellenséges), alapvetően negatívan elfogult pártként kezeli. A szervezet idén azért nem vett részt egy rasszizmus-ellenes hollandiai tüntetésen, mert a Zöld Baloldal képviselői jelen voltak.

Mindezek tükrében látható, hogy

a Zöld Baloldal kapcsolata a hollandiai zsidósággal igencsak terhelt.

Kérdéses, hogy mennyire tekinthető autentikusnak a hazánkkal szemben megfogalmazott antiszemitizmus-kritika Sargentini részéről, aki egy Izrael-ellenességéről ismert párt képviselője. Ráadásul Hollandiában jóval több az antiszemita atrocitások száma, mint Magyarországon. Hollandiában 2016-ban 109, 2017-ben 137 antiszemita incidens történt. Eközben 2016-ban Magyarországon 48 ilyen esetet regisztráltak, tavaly pedig 37-et. A Sargentini-jelentés hazánkra vonatkozó ezen tételei is ingatagnak látszanak.

Összesen 117 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sargentininek ez az akciója "A Bank mindig nyer"-effekt bizonyítéka.
Attól, hogy ő, Sargentini mit twittel, mit mond, Izrael állam politikája nullát változik.
Viszont Sargentini a demokrata imázst mutathatja, lepörgetve magáról, a G. Soros 15 milliárdos dolláresőjéből való részesedés képét.
Ja, Izrael és Soros, mintha ugyanannak az éremnek a két oldala lenne, ugyebár...
A folytatás?
Sargentini visszavonul a politikától, elhasználta Soros, mint az egy profi futtatóhoz illik.
A további pályafutása is Soroshoz köti, ezzel a követőinek is utat mutat, ő és a futtatója, ha jól teszitek a dolgotokat, György Bácsi mindig mögöttetek áll.
És akkor már nem kell megjátszania a nagy demokratát az apartheid Izraellel szemben, akkor György Bácsinál a spekuláns vonal manageri állása épp elég lesz.
Így nyer mindig a Bank, akkor is, ha veszít.
Sőt, mint most, Izrael leapartheidezésével, akkor nyer igazán.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2018. szeptember 12. 8:54

A cikket utólag olvastam, de nem tévedtem a "Bank mindig nyer" jellemzésével.
"Ezek mellett meg kell említeni, hogy más – például jobboldali – pártok mellett a Zöld Baloldal is aláírta azt az idén tavaszi holland pártközi állásfoglalást, mely a fokozódó antiszemitizmus ellenében deklarálja a zsidó történelem és közösség iránti „törődést”. "
Tehát, egyfelől Sargentini azt mondja, Izrael apartheid állam, másfelől deklarálja a zsidó történelem és közösség iránti „törődést”. "
Ezért hiteltelen, többszörös politikai prostituált, mert megválasztottként, politikán kívüli ember - Soros - pénzéből politizál.

mondja azzal a jellegzetesen ronda oszovetsegi fejevel LOL

"Csak a súlyos fogalomzavarban lévők keverik az antiszemitizmust az Izrael-ellenességgel, vagy Izrael kormányának kritizálásával."

Ez ugye akkor is igaz, amikor Soros Györgyöt kritizálják?

Üdv.

"(a bank mindig nyer!)"

Ha ez az állítás igaz lenne, akkor nem lennének bankcsődök.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2018. szeptember 12. 11:29

Biztos véletlenül átsiklottál ezen rész felett:
" 2002-ben pedig zsidókat vertek meg egy olyan amszterdami Izrael-ellenes rendezvényen, ahol a párt több képviselője is felszólalt. Mivel a tüntetésre értelemszerűen számos muszlim hátterű hollandiai lakos is elment, ezért a vonatkozó szakirodalom feljegyzi, hogy marokkói fiatalok is részt vettek a verekedésben. A rendezvényen egyesek azt énekelték, hogy „Hamász, Hamász, minden zsidóval a gázba”. "

Az az érdekes, hogy miért lett baloldalon ebből az "aki Izrael államot kritizálja" álláspontból "Izrael apartheid"?
Csak nem azért, mert futnak a mohamedán szavazók után?

"A mandineren, ahol az Orbán-hívő kommentelők nagy többsége a szalonzsidózótól a neonáciig terjedő világnézeti spektrumban öklendezi ide a nézeteit."

A náci kártyának egészen Sztálinig visszanyúló történelme van, és láthatólag kontra-produktív.
Persze más a propaganda és más az érvelés.

"Hány bankigazgató van sitten? :)"

Annyi kerültek börtönben amennyire rá tudták bizonyítani, hogy meglopta a bankot.

Csakhogy a csak kivételes esetekben okoz bankcsődört.

Ahogy minden vállalkozás kockázatos, így a banktevékenység is. Senki nem látja előre, hogy miképpen viselkednek a betétesek, a hitelt felvevők.
A bank döntően külső forrásból teljesíti a hitel kihelyezéseket. Az elöbbi a passzív tevékenység, az utóbbi az aktív tevékenység.

Nézzünk két alapesetet.

Ha elterjed egy pénzintézetről, hogy fizetésképtelen, vagy hamarosan fizetésképtelenné válik, akkor a befektetők elkezdik kivenni a pénzüket. A pénzintézetnek forráshiánya lesz és nem tudja visszafizetni a befektetők pénzét.

Ha sorozatokban mennek csődbe a hitelfelvevők, akkor ugyanaz a helyzet áll elő, mint amit az előzőekben írtam.

Az egész mocskos baloldal, beleértve a magyarországiakat is végtelenül antiszemita, az Őket vezető zsidó értelmiségiek Rákosihoz hasonlóan hitehagyottak, a zsidóság, az adott befogadó nemzet árulói.

Sargentinit ki kell tiltani Izraelből és Magyarországról is.

A melegek, a CEU, s a hozzá hasonló szarságok miatt háborognak, de amikor ártatlan zsidókat ölnek meg a kibucokban, Jeruzsálemben, Párizsban, Svédországban, amikor Berlinben a muszlimok izraeli zászlót égetnek és "Halál a zsidókra! "jelszavakat ordítoznak, akkor hol van ez a szemétláda sargentini, s a többi balliberális alja nép, beleértve az itteni balliberálisokat, ujhelyit, a bunkó kunhalmit.

Az ember szégyenli, hogy ezek is beszélnek magyarul.

""a bank mindig nyer" szólásmondás(?) a kaszinók
világára, a rulettre készült, nem a rabló-csaló Bankokra."

Ezzel egyet is értek, de a hozzászólásodban a bankokra vonatkozik. A bank pénzintézet, a kaszinó nem.

Meghallgattam az általad hivatkozott polémiát az ATV-én.
http://www.atv.hu/videok/video..

Mindkét személy bizonyos értelemben sikál, néha mellébeszél és védi a saját mundér becsületét. Amiről beszélnek azok nemcsak most vannak jelen, hanem jelen volt már 1990 után is.
Jelen voltak a balliberális kormányoknál is, legfeljebb más formában jelentek meg a felszínen.
Sőt nagy része jelen van a tagállamok mindegyikénél, legfeljebb a mértékek mások. Ezzel nem azt mondom, hogy akkor mindenkinek nézzék el a hibát, hanem azt; ha egyiknél elnézik a másiknál nem, vagy van amikor elnézik és van amikor nem, akkor a hiba az EU rendszerében van. Erről azonban mindkét "imposztor" hallgat.

Akkor, a bankcsődön nyer csak a bank,
pontosabban: a Bank,
még pontosabban: a "BANK";
teljes, 100%-os precízséggel: a B A N K . . .

Válaszok:
Berecskereki | 2018. szeptember 12. 11:47

Mióta nyilvánosságot kapott, hogy az 5700 éves naptárat 1300 éve, Krisztus után a 7. században kezdték számolni, azóta zilálttá vált a kép, vagy inkább úgy mondom, foszlott lett...

"Én meg most is azt mondom, hogy
a, Izraelnek joga van létezni"
Én meg erre azt mondom:
Ha Izrael megkapná a Földet, a Naprendszert, akkor is krokodilkönnyek között zokogna, hogy vele mennyire ki.aszott a világ Naprendszeren kívüli, antiszemita része...

"Az ember nem tudja, sírjon-e vagy nevessen."
Mindegy.
De a taknyodat szórd a tieidre, akkor nincs gond.

Engem a kaszinók, a rulett - hidegen hagy.

Ezzel azt akarom mondani, hogy ti, baloldalon még mindig azt hiszitek, egy vitában azonnali nyerést jelent a nácizás.
Tényleg véget vet a vitának, csak épp azért, mert az egyik fél fennhangon bejelentette a vitaképtelenségét.

"Akkor, a bankcsődön nyer csak a bank,"

Hogyan és mit?

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2018. szeptember 12. 11:54

Pl. úgy, hogy a nagy válság idején - 1928-30 - az amerikai lapok 95%-át!!!, és úgy általában az USA gazdaságát az a bizonyos BANK kezében lévő hálózat szerezte meg, a tényleges ár töredékéért.
Ezért provokálták ki a válságot, egészen pontosan:
amikor a válság elkerülhetetlensége világossá vált:
BENNFENTES INFÓK MENTEK A BENNFENTESEKNEK.
Akik - nem keresztények voltak (pár kivétellel, ami erősíti a történetet:)
Olyannyira sikerült a BANK monopol-uralkodó pozíciós térfoglalása, hogy 1933-ban mindjárt hadüzenetet küldtek Németországnak.
A BANK.

OberEnnsinnen 2018. szeptember 12. 11:53

Rendben, de mi közöm a sémikhez?

" Baloldali nem vagyok"

Nyilván nem. A korábbi hozzászólásaid szerint kifejezetten konzervatív vagy. Amúgy meg vicces elhatárolódás egy fideszesezés után :)

Kérlek, készíts egy statisztikát az összes hozzászólóról, lebontva azokra, akik szerinted fideszesek, és azokból az antiszemitákra-neonácikra, ugyanis szerintem egyáltalán nincsenek többségben.
Ha kész vagy, akkor pedig gondolkozz el azon, hogy mennyi időbe kerül készíteni egy felhasználót, és azzal antiszemita hozzászólásokat beírni látszólag jobboldaliként - ez úgyis nagy divat errefelé, a legfeltűnőbb Palika és reinkarnációi.

A nagy Sargentini, most alighanem darázsfészekbe nyúlt.

Node most Sargentini a legnagyobb ellenség!!
A megrendelőtől meg arra jött a megrendelés, hogy most mindenféle gonoszságot kell írni róla. A részletekben pedig nem szabad leragadni, látod ez az elvárásoknak megfelelően író szerzőt sem zavarja!!

A lényeg az, hogy tudjon rugózni Sargentinin!!

Azért az elgondolkoztató, hogy Izrael a létezését folyamatosan a mártíromság nevű misztikumhoz köti...
Így már a két állítás nem azonos.
A létezés, az egyszerűen: létezés, Istentől ered.
Senkinek nincs joga +ideológiával Isten felsőbbsége fölé helyezni.
Márpedig a Jövőre Jeruzsálemben és hasonló, 5700 éves időszámítások, a misztikumban, a transzcendensbe helyezik Izrael létét, ezzel megsértve a Teremtő Istent, ezért nem elfogadhatók, ehhez semmiféle létezési joguk nincs.

Egyetértek, ami az önvédelmet illeti.
Csak annyi a gond, hogy ez az önvédelem Iraktól, Líbián, Jemenen, Szírián át, migráns milliók Európába áramoltatását jelenti.
Mert ugye, azt nem gondolod, hogy minden Izraellel határos, közeli, távolibb szomszédba egyszerre érkezett az arab tavasz, csak úgy, spontán...
És az Izrael-csatlós USA-nak ezekhez semmi köze nem volt, mint ahogyan ma sincs, Idlibben, ahová már betelepítették a vegyifegyver-tartályokat, hogy majd Asszaddal működésbe hozzák. Mint a Szaddam-féle vegyi fegyvereket, amelyeket még ma sem találták meg, pedig ezért mentek oda, hogy megvédjék az iraki népet Szaddam szaringázától.
Úgyhogy, jobb lenne hagyni, az önvédelmet.
Nevetséges, páncélos egységek parittyák ellen, önvédelemről beszélni.
Ráadásul azok részéről, akiket senki oda nem hívott, ellenben Balfourtól Rothschild-pénzen országot vettek maguknak.

A muszlim ujgur békén hagy, a sémi Soros nem.

Soros annak a társaságnak egyik tagja, amely Magyarország szétverését, megcsonkítását előidézte.
Ez a sor pedig döntő arányban sémikből áll.
Tehát Soros nem mint zsidó lett kipellengérezve, ellenkezőleg: ő állt be azon zsidók sorába, akiknek Magyarország balsorsát, mindenek előtt köszönheti.
Így Soros pellengérezte ki önmagát, Kun Bélával, Rákosi Mátyással estébékkel együtt.

Azt hiszem, a "zsebrevágta" helyett helyesebb a "zsebrelopta" kifejezés.
Sehol nincs levezetve, honnan áramlott hozzá a milliárd dollárok.
Valószínű, ment az utcán, és szimpatikus valaki rákérdezett, nem fogadna el egy kevéske dollárt.
Cserében csak a Nyílt Társadalom nevű káoszfibrillátort kell terjesztenie, a keresztény államokban.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2018. szeptember 12. 19:33

Nem ismered a népedet.
De talán jobb is így neked.

Magam is latolgattam, helyénvaló-e, hogy a zsidósággal kapcsolatban ezúttal kizárólag a negatív oldalt hozom szóba.
Ez így igazságtalan és embertelen.
Többször átgondoltam, mégis elmulasztottam odaírni: Kunék mellett voltak - nem is kevesen - akik óriási előrelépést hoztak Magyarországnak.
Azonban: a kettő: Kun B. és tsai., ill. WM-ék, sajnos, szerintem, nem összevethető.
Legalábbis egyetemes értelemben: nem.
És az egyetemesség mindig felülír minden mást.
Ha a magyarság, mint nép, egy napon eltűnik a Föld színéről, annak elsődleges okozója: a Kunnal-Kohnnal azonosított banda.

Ha figyelmesen olvasod duzurt, és nem vagy elfogult, értelmes beírásokkal találkozhatsz, bár időnként felteszi a szemellenzőt.
Magam örülök, ha olvashatom, bár itt-ott felbosszant, de az vesse rá az első követ...

Ez a "Teljes fogalomzavarban vagy bal- meg jobboldaliság tekintetében" megjegyzés nagyon Pető Andreás volt, ugye mit akar itt a tízmillió genderszakértő, mikor ő az egyetlen és igazi.
Sokan használják tévesen a bal- és jobboldali kifejezést, még többen mondják, hogy "a bal- és jobboldal használata már idejétmúlt" (szintén tévesen), de ettől még elhamarkodottan következtetsz.

"Nem válaszoltál, hogy szerinted a mandineres kommentelők mekkora része antiszemita."
Miért kellene válaszolnom? Állítottál valamit, kértem, hogy támaszd alá. Nem nálam ketyeg a bizonyítási kényszer.

"de annyit azért például látok, hogy az itteni eredeti hozzászólásomra két válasz érkezett: a tied meg egy gyalázkodó antiszemita."
- ugye tudod, hogy mi a nem reprezentatív mérés? A threadben az egyik hozzászólásomra pedig két hozzászólás érkezett, a tied, és duzuré. Ebből mire lehetne következtetni?
- OberEnnsinnenére gondolsz? Azért az a gyalázkodó antiszemitától messze van, vagy a pincében van az ingerküszöböd.

"Azt az ötletedet egyszerűen nem tudom komolyan venni, hogy az antiszemita fideszes hozzászólók valójában antifideszes trollok lennének"
Boldog ember lehetsz, vagy burokban éltél, ha eddig nem láttál trollokat. A már említett Palika is ilyen, és Counterre is jellemző a kamu konzervatív stílusban írt hozzászólás. Azt nem mondtam, hogy csak a Fideszt akarják befeketíteni - a trollok nagyja egyszerű unatkozó hülyegyerek.

"Különösen azért nem tudom, mert egyáltalán nem véletlen, hogy az itteni fideszesek között ennyire feltűnően sokan vannak az antiszemiták"
Megint egy állítás...

"A Fidesz politikájából teljesen természetesen következik az egyes népcsoportokkal szembeni kollektív megvetés vagy rosszindulat, és az, hogy ennek még csak nem is szégyen hangot adni."
Ez hülyeség. Ennyi erővel azt is mondhatnád, hogy pl. aki szereti a családját, és ennek hangot is ad, az nyilván kollektív megvetéssel vagy rosszindulattal (mondjuk ki: gyűlölettel) fordul a családon kívüli embertársaihoz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés