Sargentini-jelentés

Ujhelyi: Orbán Viktor rosszul szerepelt az Európai Parlamentben

2018. szeptember 11. 19:41

A szocialisták EP-képviselője elégedetlenségének adott hangot Orbán Viktor keddi strasbourgi felszólalása kapcsán. Ujhelyi István szerint a miniszterelnök kiiratkozott a konzervatív-keresztény jobboldal politikusai közül.

Ha Magyarország most jelentkezne az Európai Unióba, akkor a jogállamiság helyzete miatt nem vennék fel – jelentette ki Ujhelyi István szocialista EP-képviselő az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésének a Magyarországról szóló jelentés vitáját követően tartott sajtótájékoztatóján kedden.

A szocialista politikus véleménye szerint Orbán Viktor rosszul szerepelt a plenáris ülésen, és rossz válaszokat adott a jogos felvetésekre.

Az EP-képviselő azt is elmondta, hogy Szájer József fideszes képviselő tökéletesen bizonyította a kormánypárt hozzáállását a mai közállapotokhoz, amikor a szocialista politikus felszólalása után azt kiabálta a strasbourgi ülésteremben: „hazaáruló!" Mint közölte, a plenáris vita egyértelműen megmutatta, hogy Orbán Viktor kiiratkozott a konzervatív-keresztény jobboldal politikusai közül és bejelentkezett az Európa-ellenes szélsőjobboldal vezetőjének.

„Ez hosszú távú károkat okoz hazánknak!" – tette hozzá az MSZP-s képviselő.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/135465