Trump rendkívüli állapotot hirdetett a hurrikánveszély miatt

2018. szeptember 11. 21:35

Az Egyesült Államok fővárosában, Washingtonban is rendkívüli állapotot hirdettek kedden a közelgő Florence hurrikán miatt.

Muriel Bowser washingtoni polgármester Twitter-bejegyzésben jelentette be, hogy csatlakozik Virginiához, valamint Észak-, és Dél-Karolinához, amelyeknek kormányzói már hétfőn kihirdették a rendkívüli állapotot. 

Donald Trump elnök kedden nyilatkozatot írt alá, amellyel szükségállapotot hirdetett ki Észak-, és Dél-Karolinára. Ezzel szövetségi pénzösszegeket és más segítséget tett lehetővé a két déli állam számára. Twitter-bejegyzéséebn leszögezte: „sok év óta ez az egyik legrosszabb vihar, amely a keleti partvidéket sújtja". 

Dél-Karolinában kedd délig - a Henry McMaster kormányzó által megadott határidőig -befejeződött a partvidéki területek kiürítése, Észak-Karolinában és Virginia tengerparti vidékein még tart a kötelező evakuálás. Az észak-karolinai hatóságokat aggodalommal tölti el, hogy a Florence hurrikán várhatóan egy atomerőmű közelében, Southport városkánál ér partot. 

A szakemberek szerint a hurrikán kicsit ugyan csendesülhet is, de várhatóan 5-ös erősségű lesz, mire partot ér. 

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/135471