A Népszava közös érdek, vigyázzunk rá!

2018. augusztus 17. 15:52

Ambrus Csaba
PolgárPortál

Minél több Népszavát olvas az ember, annál könnyebben békél meg a saját hiányosságaival.

„Minél több Népszavát olvas az ember, annál könnyebben békél meg a saját hiányosságaival. Hiszem azt, hogy a szerkesztőségben dolgozó »humoristák« logikátlan érvgyártása és minden életszerűséget nélkülöző okfejtései nélkül, néhány mosollyal, vagy röhögőgörccsel, biztosan szegényebb lenne a világ.

Kedvcsinálóként – még akkor is, ha ez itt nem a reklám helye – jöjjön egy rövid ízelítő néhány aktuális belpolitikai és nagyvilági esemény ismertetése, a Népszava igehirdetőinek tolmácsolásában.

Bemelegítésként, kezdjünk egy Sebes György cikkel, amelyben a szerző a hőguta szélén lavírozva arról hallucinál, hogy direkt »a nyaralási szezon és a kiszámítható kánikula« miatt tette a kormány augusztus második vasárnapjára az időközi választásokat, hogy »ne is menjenek el sokan«.

Hú, apám! Hol is kezdjem. Először is a nyaralási szezon – és úgy általában a nyár – nem hiszem, hogy kisebb mértékben érintené a jobboldalra szavazó családokat, mint az ellenzékieket. Mi ez a marhaság? A kánikula pedig nem tudom, hogy miért okoz több gondot egy LMP-s, vagy MSZP-s szavazónak, mint egy kormánypárti szimpatizánsnak? Talán, mi nem izzadunk a melegben? Egyébként meg áprilisban nem volt se meleg, se nyaralási szezon, és az sem volt, hogy »ne is menjenek el sokan«, hiszen rekordot döntött a részvétel, mégis kétharmad lett a végszó.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/134362