Merkel szuperfegyvert adhat Putyin kezébe

2018. augusztus 15. 08:10

Kerner Zsolt
24.hu

Moszkva könnyedén megszívathatja a kisebb közép-európai országokat anélkül, hogy olyan nagy országokat is magára haragítana, mint Németország.

„Angela Merkel augusztus 18-án, szombaton találkozik Putyinnal a Berlintől körülbelül 60 kilométerre fekvő Mesebergben, a német kancellárok hagyományos nyári lakjában. A találkozót a kancellár szóvivője hétfőn jelentette be, és a témák között a szíriai háborút, a kelet-ukrajnai agressziót és az Északi Áramlat második vezetékének megépítését említették.

(...)

Az oroszok régóta keresik a megoldást arra, hogy az orosz gáz ne haladjon át Ukrajnán. Ez azért fontos, mert Oroszország egyik legfontosabb és legversenyképesebb exportterméke a földgáz. De amíg annak nagy része Ukrajnán halad keresztül, az ukrán kormánynak mindig lesz lehetősége arra, hogy visszavágjon Moszkvának. Az ukránok előtt ugyanis ott áll majd a lehetőség, hogy lezárják a gázszállítást az országon keresztül.

(...)

Ha ugyanis Ukrajnát elkerülve is le tudja szállítani a megfelelő mennyiségű gázt az olyan országoknak, mint Németország, akkor Moszkva könnyedén megszívathatja a kisebb közép-európai országokat anélkül, hogy olyan nagy országokat is magára haragítana, mint Németország.

Az Északi Áramlat új vonalának építésében leginkább német cégek érdekeltek, a német politika pedig mindig lelkesen szolgálta ki a német gazdasági érdekeket.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/134227