Patyi András lemond – újabb Fidesz-zsoldos vezeti majd a választási bizottságot?

2018. augusztus 14. 15:59

Demokratikus Koalíció
OS-MTI

Nem véletlen, hogy Patyi a lemondását éppen a nyári szezonra időzítette.

„A Nemzeti Választási Bizottság keddi ülésén bejelentette lemondását a bizottság eddigi elnöke, Patyi András. Patyi az a tipikus NER-huszár, aki miután büntetést szabott ki a kampányban gyerekekkel pózoló miniszterelnökre, látványosan meghunyászkodott, mivel Orbán Viktor néhányszor nyilvánosan megalázta. 

A Demokratikus Koalíció szerint nem véletlen, hogy Patyi a lemondását éppen a nyári szezonra időzítette. A testületben többen a szabadságukat töltik, így ő feltűnésmentesen adhatja át helyét utódjának, aki nyilvánvalóan hasonlóan NER-kompatibilis személy lesz, sőt, sejthetően a  gondolata sem fog átfutni rajta, hogy a miniszterelnököt megbüntesse. Ráadásul Patyi András kezét továbbra sem engedi el a hatalom: jó eséllyel az egész akció célja, hogy ő legyen a közigazgatási bíróság elnöke, amihez a fideszes Hende Csaba és Bajkai István által benyújtott bírói törvény módosítása – amit csak »lex Patyi«-ként emlegetnek –, éppen kapóra jön. Így erre a pozícióra is egy megbízható pártkatona kerül majd, hogy a kormányzati szereplőket érintő ügyeket beidomított Fidesz-közeli bírók vizsgálják. 

A DK szerint szégyen, hogy a választási bizottság és a közigazgatási bíróság egyszerre silányodik a miniszterelnök hűbéreseivel feltöltött libalegelővé, a jogkereső állampolgár pedig magára maradva semmi jóra nem számíthat a gondosan kiépített orbáni rendszerben. 

Arató Gergely
frakcióvezető-helyettes
DK

Kiadó: Demokratikus Koalíció”

(OS-MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/134204