Felkapaszkodni az uborkafára

2018. augusztus 13. 09:16

Ráth Orsolya
Polgár Portál

Csapat-, illetve hálózatépítési kísérletekbe fogtak egyes balliberális értékrendű magánszemélyek a nyári uborkaszezonban.

„Úgy tűnik, különféle csapat-, illetve hálózatépítési kísérletekbe fogtak egyes balliberális értékrendű magánszemélyek, és persze a politikai pártok képviselői is a nyári uborkaszezonban. A közösségformálás szándéka részükről azonban többnyire csak álca, hiszen ordít róluk, hogy tulajdonképpen önmagukat szeretnék akár többedik nekifutásra is felépíteni. Mindenesetre egyre inkább valamiféle önjelölt motivációs trénereknek kezdik érezni magukat a hatalmas kormányutálatuk közepette, ennek nyomán pedig csak úgy repkednek az interneten a hatásvadász szóvirágok, a felkínált harmincezer forintok, Sziget-belépők, vagy éppen szatyrok feketében, logóval.

»Egy fecske nem csinál nyarat, de egyetlen fecske is csinál tavaszt, és ha sok ilyen fecske lesz, amelyik elhozza a tavaszt, akkor előbb utóbb el fog jönni a nyár is.« A fenti mondat nem egy zavarosan előadott ornitológiai értekezés része, és nem is valami posztmodern időjárási előrejelzést takar, hanem Vona Gábortól származik, aki videoblogot indított, amelynek segítségével egy komplett brandet igyekszik létrehozni saját maga köré, és úgy mondja: nagyon pici stábbal, lényegében két munkatársával vág neki az influenszerkedésnek.

A médiahátszél nélkül maradt Csintalan Sándor vele ellentétben immár a saját otthonában garázdálkodik, és elszabadult hajóágyú módjára a lakásának különböző szegletéből ontja a badarságait Csintalan tévé megjelöléssel a közösségi oldalán. »Működjünk együtt, köllenek a szabadság körei!« – játssza el ő is a motivációs szakembert, bár a gyanú szerint neki inkább az eddigiekben megszokott képernyős jelenlét, szerintünk pedig a politikai következetesség »köllene« csak igazán.

A Párbeszéd Magyarországért jóval professzionálisabb környezetet ígér annak a párt értékrendszerével való azonosulásban maximálisan jeleskedő, hallgatói jogviszonnyal rendelkező gyakornoknak, aki a kiírás alapján hajlandó a párt hálózatépítésével és adománygyűjtésével kapcsolatos kommunikációs feladatok támogatására a hálózatépítő stábbal és az adományszervezéssel foglalkozó stábtaggal való együttműködés keretében.  Havi harmincezerért. De kizárólag akkor, ha a jelentkező – ezt is a felhívásból tudjuk – terhelhető, valamint jó stressz-tűrő képességű személyiség.

Gyurcsány Ferenc szintén a fiatalokat akarja megszólítani, így hát a Sziget Fesztivált metaforaként felhasználva szónokol, és napijegyeket osztogat mostanában a Facebookon.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/134126