Szegedi csata

Botka kihívóját keresi a szegedi Fidesz

2018. augusztus 9. 09:56

Visszavenné az utolsó szocialista végvárat a kormánypárt: ősszel átfogó konzultációba kezdenek arra vonatkozóan, hogy a szegediek hogy képzelik el a város jövőjét.

Még több mint egy év van hátra a 2019-es önkormányzati választásokig, de a szegedi Fidesz már most elkezdte Botka László kihívójának keresését: a dél-alföldi város ugyanis a szocialisták egyetlen vidéki végvárának számít, Botka 2002 óta vezeti a települést.

B. Nagy László, a Fidesz szegedi szervezetének elnöke ugyanakkor a Magyar Időknek kijelentette: már több polgármesterjelölt neve is felmerült az alapszervezetnél, és Szeged 2030 névvel a párt konzultációt is indít.

A helyi elnök elmondta, legkorábban jövő év elején, a konzultáció lezárulta után már megnevezhetik Botka László fideszes kihívóját, augusztus folyamán pedig értelmiségieket keresnek fel, akik „pártpolitikai szempontoktól mentesen, szigorúan szakmai alapon” segítenek majd előkészíteni a dokumentumot, mely gazdasági, városépítészeti, ifjúsági és szociális ügyekre is kitér.

A konzultációt először Kubatov Gábor pártigazgató jelentette be júliusban: akkor azt mondta, ennek célja a lakók véleményének megkérdezése lenne arról, milyen városban szeretnének élni. Szerinte csak a városfejlesztési terv véglegesítése után találják majd meg azt az embert, aki ezt a leggyorsabban és leghatékonyabban végre tudja hajtani. „Nem a gombhoz varrjuk a kabátot, hanem fordítva” – mondta a politikus a jelöltállítás folyamatáról. 

Kubatov azt állítja: a konzultációra már csak azért is szükség van, mert szerinte Botka Lászlónak „zavaros ügyei” vannak, melyet a helyi baloldal az elmúlt években próbált eltitkolni. Egyúttal elmondta, Botka országos politikusként, miniszterelnök-jelöltként és választmányi elnökként is megbukott.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/133973

Ajánljuk még a témában