Vörös kód

2018. augusztus 3. 08:20
Kruppa Géza
Magyar Hírlap

Az Orbán-szindrómában verejtékezőknek jól jöhet egy kijózanító, felüdítő hideg zuhany.

„Az amerikai Fox News hírportál beszámolója szerint a pszichológusoknál megnövekedett a forgalom, amióta Donald Trump hatalomra került. Az új páciensek a politika okozta szorongással küzdenek, az elnökük iránt érzett vak gyűlölettől hajtva alvászavarra, a tehetetlenség érzésének eluralkodására panaszkodnak. E tünetcsoportot a lélekgyógyászok Trump-szindrómának nevezték el. Szerintük ezen betegek közös jellemzője a saját személyük megkerülhetetlen fontosságának tudata, az empátia hiánya, és önmaguk feletti kontroll fokozatos elveszítése.

Nem zárható ki, hogy itt egy óceánokon átterjedő járványról van szó, amelyet Magyarországról hurcoltak az Államokba. Nálunk az ellenzék soraiban már 2010-től észlelni hasonló tüneteket, amelyek alapja az irigység lehet. Mert a ballib oldalnak nincs egy épkézláb politikusa, aki mögé felsorakozhatnának. Az irigység pedig szétrágja a lelket, megbénítja a gondolatot. Így aztán ha egy Orbán-beszédben a nemzet, a család, a kereszténység kerül szóba, nekik válaszként csupán arra futja, hogy a miniszterelnök és rokonsága öltözködési szokásain élcelődjenek.

Egy régi bölcsesség a vörös kód fülledt forróságában is igaz: »addig nem tudsz tovább lépni, amíg a gyűlölség tölti ki napjaidat«. Bálványos után, a hallottak emésztgetése közben a hőguta elkerülésére az Orbán-szindrómában verejtékezőknek jól jöhet egy kijózanító, felüdítő hideg zuhany.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/133684

Ajánljuk még a témában