NATO-védelem nemzeti önrésszel

2018. július 22. 09:32
Mihályi Attila
Magyar Idők

Jövőnk egyik alappillére a fegyveres haderő, az elrettentésre és ütésre is képes Magyar Honvédség.

„A közös beavatkozáshoz minden esetben az összes NATO-tagállam egyhangú döntése kell, ami, ismerve több európai ország vezetőjének viszonyát a magyar politikai iránnyal, még az is elképzelhető, hogy késlelteti, akadályozza a segítségünkre siető katonai egységeket, műveleteket. Ne felejtsük el, hogy van olyan európai vezető, aki semmilyen, Orbán Viktor (ezáltal több millió magyar választópolgár) által vallott értékkel sem tud azonosulni.

Összességében elmondható, hogy a migrációs helyzettől, határőrizettől, NATO-vállalástól és Donald Trump követeléseitől függetlenül is fejleszteni kell a Magyar Honvédséget, hiszen olyan lemaradásban vagyunk, amit erőltetett tempóban is több év és hatalmas befektetés lesz a kor színvonalára hozni, de ez a nélkülözhetetlen folyamat minden kétséget kizáróan megkezdődött.

Úgy gondolom, hogy ennek a szükségességét minden kellő realitásérzékkel rendelkező magyar állampolgár belátja, hiszen függetlenségünk és jövőnk egyik alappillére a fegyveres haderő, az elrettentésre és ütésre is képes Magyar Honvédség. Jelenleg szinte teljesen kizárható egy velünk szomszédos állam fegyveres támadása irányunkba, de egyrészt Európa és a világ biztonsági helyzete bonyolult és változékony, másrészt nem szabad elfelejtenünk, hogy gátépítéshez sem akkor kezd a józan és előrelátó ember, ha már megérkezett az árvíz.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/133032

Ajánljuk még a témában