Etikai vizsgálatok

Teljes a káosz az LMP-ben

2018. július 19. 07:09

Szél Bernadett nem viselhet párttisztséget, mégis ő marad az elnök.

Az LMP etikai bizottsága Szél Bernadett társelnököt és Ungár Péter országgyűlési képviselőt három évre eltiltotta minden párttisztségtől – írja a 24.hu. Azért büntették a két politikust, mert az április 8-i választás előtt tárgyaltak a visszaléptetésekről, szervezték az ellenzéki  a koordinációt. Ungár emellett felelős Ron Werber szerződéséért is. Schmuck Erzsébet mindössze kétéves eltiltást kapott.

Bár Szélt három évre eltiltották a párttisztségektől, mégsem kell lemondania az elnöki posztról, ami azt jelenti, hogy eltiltása ellenére viselhet párttisztséget.

A 24.hu úgy értesült, hogy az említett képviselőkön kívül az etikai bizottság büntette az olyan LMP-politikusokat, akik visszaléptek a választás előtt. Az etikai bizottságot, tehát az sem érdekelte, hogy az LMP történetének első egyéni sikere, Csárdi Antal belvárosi győzelme is a koordinációnak köszönhető. A korábbi jelöltek változó mértékű büntetéseket kaptak. Az MSZP-s Kunhalmi Ágnes javára visszalépő Kassai Dánielt kizárták a pártból.

Sallai Róbert Benedeket, a párt korábbi országgyűlési képviselőjét első fokon kizárták a pártból, amiért rátámadt Hadházy Ákosra, de most az etikai bizottság úgy döntött, hogy a politikus ugyan öt évig nem viselhet párttisztséget, de az LMP tagja maradhat.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/132903