Demagóg ziccer

2018. július 19. 12:51

Kacsoh Dániel
Magyar Hírlap

A DK természetesen nem szavazta meg a képviselői fizetésemelést, nem hagynának ki egy ilyen demagóg ziccert.

„A teljesség igénye nélkül azért érdemes áttekinteni: hat év alatt összesen ötvenegy százalékkal nőtt a hazai átlagbér, a szakmunkás minimálbér megduplázódott, a tanároké ötven százalékkal nőtt, a rendvédelmiseké szintúgy, míg a szakorvosok több mint kétszázezer forinttal keresnek többet. És ez csak az állami szektor, ahol a fizetésekről jórészt központi döntés születik, a gazdasági növekedés, a foglalkoztatás bővülése, továbbá az adócsökkentések révén azonban a privát szférában is egyre nagyobb ütemben bővülnek a juttatások. Ettől függetlenül persze a sorozatos kudarcok miatt egyre mélyebb morális dagonyába süllyedő ellenzéki pártok szeretnék magukról levakarni, hogy bármiféle hasznuk származna abból, hogy részt vesznek a legitim módon megválasztott parlament munkájában, illetve még annak látszatát is kerülnék, hogy egyáltalán együttműködnek az úgynevezett orbáni diktatúrával. Lelkük rajta.

Arra mindenesetre jó ez az önellentmondásoktól hemzsegő hiszti, hogy az egyetlen egységes ellenzéki pártot maga alatt tudó bukott miniszterelnököt előcsalogassa a sötétből. A baloldali térfélen taktikus lépésekkel egyeduralomra törő Gyurcsány Ferenc ugyanis kevés dolgot szeret jobban annál, mint amikor az általa még hírből sem ismert tisztességről papolhat a riválisainak. Most is így tett. Hiszen a DK természetesen nem szavazta meg a képviselői fizetésemelést, nem hagynának ki egy ilyen demagóg ziccert, ettől függetlenül az ő bérükre is érvényes lesz a módosítás. Így szép az ellenállás: ökölrázás és nyitott tenyér egyszerre.

Ettől függetlenül el tudjuk képzelni, hogy a rendszerváltozás után igencsak meggyarapodott Fletó harsány kioktatása nyomán a csóróbb ellenzéki képviselőkben kissé felmegy a pumpa – miközben saját potenciális támogatóik is elküldik őket a búsba. De hát jól tudjuk, a kígyók kígyóznak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/132936

Ajánljuk még a témában