Mindannyiunkat felfal a sztár-politikusok köré épített propagandagépezet

2018. július 18. 12:24

Jámbor András
Mérce

A VB-ről szóló híradásokban is előtérbe kerültek a politikusok és a köréjük felépített politika.

„Semmi gond nincsen azzal, ha valaki szereti a francia elnök, Emmanuel Macron centrista liberális politikáját vagy rajong Kolinda Grabar-Kitarović horvát elnök asszony putyinista szélsőjobboldali politikájáért (itt van két jó cikk erről). Ez az élet rendje, kinek mi a saját politikai álláspontja, úgy választja ki a nemzetközi politikusok közül azt, aki szimpatikus.

Az viszont a modern politika és a mi hozzáállásunk válságtünete, amikor valaki csak azért oszt meg egy képet egy politikusról, mert a mögötte lévő marketinggépezet megalkotja a mindenkinek tetsző képet. Ahogy Macron belecsap a levegőbe a francia sikernél, vagy  Kolinda Modricot ölelgeti.

Ezek az emberek abból élnek, és a mögöttük lévő óriási csapat is azon dolgozik, hogy a legelőnyösebb képet mutassák róluk. Ehhez pedig egy VB döntőnél nincs jobb alkalom, ahol csúcsra lehet járatni a hazafiasságot. És itt mindegy, hogy Macron szívből örül-e, mert az a dolga, hogy szívből örüljön,  ahogy az esőben elázó Kolinda sem áldozat, vagy önfeláldozó hazafi, hanem elsősorban egy anyagi és hatalmi szempontból is ebből a szituációból hasznot húzó politikus.

Ezt a Foci-VB döntőt nem lehetett úgy nézni, hogy ne ezzel szembesüljön az ember, sőt a döntő utáni híradások is mint sztárokat, a focisikerhez hozzákötve mutatták be ezeket a politikusokat, lehántva róluk minden politikai tartalmat.

Ez pedig nem véletlen, hiszen a VB-re a totális propagandagépezet hazájában, Oroszországban került sor, így érthetően a VB-ről szóló híradásokban is előtérbe kerültek a politikusok és a köréjük felépített politika.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/132852