Jogvédő aktivisták tiltakoznak az olasz közlekedési minisztérium előtt

2018. július 12. 10:45

A kormány migrációs politikájával nincsenek kibékülve.

Jogvédő aktivisták foglalták el az olasz közlekedési minisztérium bejáratát, hogy a jobboldali olasz kormány migrációs politikája ellen tiltakozzanak – adja közre az Euronews.

A mintegy 40 tüntető „süllyedő jogok”-feliratot tartott a magasba és mentőmellényt viselt, ezzel arra utalva, hogy Olaszország több, menedékkérőket szállító hajó kikötését is megtagadta. Az egyik aktivista szerint „az embereknek tudniuk kell, hogy a civil szervezetek és támogatóik nem értenek egyet azzal, ami az olasz tengerek mentén történik”, ezért vonultak ki a minisztérium elé.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter kemény hangot ütött meg a gumicsónakokban Líbiából Olaszország felé induló migránsok ügyében: nagy port kavart, mikor egy civil szervezet Aquarius nevű mentőhajóját nem engedte kikötni több mint 600 migránssal a fedélzeten. Az Aquarius végül Spanyolországban szállt partra. Salvini emellett közölte: bilincsben szállhat partra Olaszországban az a több mint 60 menedékkérő, akik egy teherhajót eltérítve próbáltak Európába jutni.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/132515