Oroszország

Trump elismerheti a Krím bekebelezését

2018. június 30. 9:21
„Majd meglátjuk” – válaszolta a kíséretében lévő újságíróknak az Air Force One elnöki különgépen.

Donald Trump amerikai elnök nyitva hagyta a választ arra a kérdésre, amely azt firtatta, hogy a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tartandó csúcstalálkozóján elismerné-e a Krím-félsziget bekebelezését. 

Majd meglátjuk” – válaszolta a kíséretében lévő újságíróknak az Air Force One elnöki különgépen, amellyel a New Jerseyben lévő bedminsteri golfklubjába utazott pénteken. Az elnök több fontos kérdésről nyilatkozott. Azt mondta: „mindent szóba hozok” a finn fővárosban, Helsinkiben július 16-ra tervezett amerikai-orosz csúcstalálkozón. Így megvitatni tervezi Vlagyimir Putyinnal a 2016-os amerikai választási folyamatba történt orosz beavatkozás ügyét is. De hozzátette: „nem akarunk bárkit is a választásokkal macerálni”. Oroszország egyébként mindig cáfolta, hogy beavatkozott volna az amerikai választási folyamatba, Donald Trump pedig mindig következetesen kitartott amellett, hogy „nem volt összejátszás” kampánycsapatának munkatársai és orosz tisztségviselők között annak érdekében, hogy ő arasson győzelmet az elnökválasztáson demokrata párti vetélytársával, Hillary Clintonnal szemben. 

A várható amerikai-orosz csúcstalálkozó témáiról Trump kifejtette: a Krím ügye mellett Ukrajnáról és Szíriáról is tárgyal majd az orosz elnökkel. Hangsúlyozta: nincs ellenére, hogy jó viszonyt alakítson ki Oroszországgal és Kínával, nem látja, hogy ez „problémát” jelentene. „Talán a világ megnyugodhat, és beszélhetnénk néhány olyan dologról, amit Obama veszni hagyott” – fogalmazott az újságíróknak. Kérdéseikre válaszolva megismételte, amit már korábban többször is kifejtett: a Krím-félszigeten történtekért szerinte az előző amerikai elnököt, Barack Obamát terheli a felelősség. „Obama elnök tette lehetővé, hogy ez megtörténhessen” – fogalmazott.

(MTI)

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Krímről csak annyit, hogy Trump, vagy bármelyik volt és leendő elnök lemondana Guantanamoról?

Az oroszok a Krímben birtokon belül vannak.
Az lép okosan, aki jó pofát vágva elismeri ezt.
Donald láthatóan kérni akar cserében.
Valószínű, Szíriával kapcsolatban.
Ám azt az orosz soha nem hagyhatja el, mert ezzel elvágná magát a meleg tengerektől, ami öngyilkosság.
...Mellesleg, azóta kezdett puhulni az USA, amióta Putyin pár mondatban ismertette a hadrendbe állítandó vadonatúj, sokadik generációs orosz fegyvereket.
Ami vagy blöff, vagy nem.
Mégmelleslegebb: az oroszok, ha fegyverekről van szó, ritkán blöffölnek.
Az náluk nem szokás.

Az oroszok Ukrajna felforgatása után veszélyben érezték a szevasztopoli bázist, ami a fekete tengeri flotta állomáshelye, ezért foglalták el a Krímet.

Erre fel kérdeztem, mint párhuzamot, hogy vajon az USA nem tenne-e meg mindent, ha úgy alakulna, hogy Guantanamot elveszíthetik?

Válaszok:
Csigorin | 2018. június 30. 22:23

Nem kell szeretnunk de az erdekazonossagot illik felismerni. Az oroszokat azert szopatjak mert hatarontuli testvereik kialltak magukert es nem turtek csendben hogy kiirtsa oket egy puccsal hatalomra jutott junta.
Akik velunk is geciznek pl Karpataljan. Namost ha a karpataljai magyarok kezdenek tuntetni amire valaszul Kijev hadsereget kuld rajuk? Es ok is el akarnak majd szakadni? Akkor ugyanaz a logika Budapestet szankcionalna...

A kerdes nem igenyli a feltetelezest. Az 1962es kubai valsag azert tort ki mert egy szuveren orszagot magukra veszelyesnek iteltek pusztan mert tul kozel volt. Mint pl a balti vagy lengyel raketak az oroszokhoz... Hogy is leptek? Tiszteletben tartottak Kuba szuverenitasat? Netalan kiakadtak es le akartak bombazni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés