António Guterres irányt mutat

2018. június 24. 15:49

Apáti Bence
Magyar Idők

A világtörténelem során már számos ország bebizonyította, hogy az illegálisan, papírok és okmányok nélkül beszökni szándékozókat egészen kiválóan meg lehet állítani. Ha van rá szándék.

„A minap azt sikerült mondania António Guterres ENSZ-főtitkárnak, hogy a migráció elkerülhetetlen és szükséges. Hogy miért is nem elkerülhetetlen a migráció, abba hosszabban nem kívánok belemenni, de annyit azért mindenképpen szeretnék megjegyezni: a világtörténelem során már számos ország bebizonyította, hogy az illegálisan, papírok és okmányok nélkül beszökni szándékozókat egészen kiválóan meg lehet állítani.

Ha van rá szándék.

De továbbmegyek, és egyúttal meg is kérném érzékenyebb lelkű olvasóimat, hogy a következő két mondatot inkább ugorják át! Olyan országok is léteznek, ahol működtetnek határőrséget, építtetnek kerítést, és nem sajnálnak a védelmet ellátó szerveknek pénzt, paripát, busás karácsonyi bónuszt, valamint nagy kaliberű fegyvereket adományozni. A szervek pedig a legnagyobb lelki nyugalommal használják is a fegyvereiket, és különösebb pulzusemelkedés nélkül lőnek rá az országukba betörő törvénysértőkre.

Persze tudjuk, halljuk, tapasztaljuk, hogy a migrációt propagáló, magukat függetlennek és civilnek hazudó szervezetek (NGO-k) érvelésének egyik alappillére, hogy a migrációt nem lehet megállítani. Emlékezzünk csak a kriptokommunista, örök aláíró megélhetési bérrettegőkre, hogyan sivalkodtak versenyt Kálmán Olgánál arról, hogy a kerítés nem fogja tudni megállítani az országba betörni szándékozó honfoglaló népvándorlókat (liberálisul: menekülteket).

Aztán csak kiderült, hogy a magyar miniszterelnök kerítése olyan mesterien megállította az illegális bevándorlókat, hogy Angela Merkel asszony most épp úgy próbálja meg elkerülni az elkerülhetetlen bukást, hogy meghívta magához egy rapid fejtágító kurzusra: magyarázza már el neki, hogyan lehet megvédeni egy országot.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/131545