Kórházban ápolták Mario Vargas Llosát

2018. június 23. 11:27

A Nobel-díjas írót egy madridi kórházban tartották megfigyelés alatt.

Egy madridi kórházban tartották megfigyelés alatt Mario Vargas Llosa Nobel-díjas perui írót, miután elesett otthonában és könnyebb sérüléseket szenvedett.

A Ruber Juan Bravo madridi kórház közölte, hogy kora csütörtökön reggel vették fel a 82 éves írót az intézménybe, bal csípőjén zúzódásokkal és enyhe fejsérüléssel. Vargas Llosának komoly fájdalmai vannak, és az orvosok azt tanácsolták, hogy maradjon a kórházban. Az orvosok elvégeztek egy sor vizsgálatot is – közölte a kórház részletek ismertetése nélkül. Az írót szombaton kiengedték.

Mario Vargas Llosa, aki nemrég tért vissza Madridba a Kanári-szigeteken tett útjáról, 1993 óta spanyol állampolgár is. Kétlaki életet él, Lima és Madrid között ingázik, a déli félteke nyári időszakait tölti szülőhazájában.

A zöld palota, a Négy óra a Catedralban, a Pantaleón és a hölgyvendégek írója 2010-ben kapta meg az irodalmi Nobel-díjat. 1986-ban neki ítélték oda a spanyol Nobel-díjként emlegetett Asztúria hercege díjat irodalom kategóriában, 1994-ben életművéért a legmagasabb spanyol irodalmi kitüntetésben, a Cervantes-díjban részesült.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/131507