A Jobbikból kilépetteknek vissza kell adniuk mandátumaikat

2018. június 23. 17:09

„Egy tisztességes ember minden körülmények között, az utolsó betűig hű marad letett esküjéhez” – írja a Jobbik az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Nincs kibúvó: a Jobbikból kilépetteknek vissza kell adniuk mandátumaikat – írja az MTI-hez eljuttatott közleményében a Jobbik.

„A Jobbik országos elnöksége visszahívja mandátumából azon képviselőket, akik kiléptek a pártból és akár a 2014-es önkormányzati, akár a 2018-as országgyűlési választáson a Jobbik Magyarországért Mozgalom listáin szereztek képviselői mandátumot” – írják.

A közleményben emlékeztetik az érintett képviselőket a Szent Koronára tett esküjükre, az abban vállaltakra: „amennyiben a visszahívás megtörténik, adják vissza mandátumaikat az őket jelölő Jobbiknak. Felhívjuk továbbá a listán mandátumot szerzők figyelmét, hogy képviselői helyeiket a jobbikos választóknak és a Jobbiknak köszönhetik. 

„Egy tisztességes ember minden körülmények között, az utolsó betűig hű marad letett esküjéhez. Egy becsületes, tiszta szándékok által vezérelt ember számára a napnál is világosabb, hogy nincs olyan érv, amely egy ilyen fogadalmat felülírhat” – áll a közleményben.

Zárásul arra kérik egykori bajtársaikat, kíméljék meg további politikai pályafutásukat az esküszegés bűnétől és „tegyék meg azt, amit ebben a helyzetben nem elsősorban a Jobbik országos elnöksége, hanem Szent István királyunk koronája előtt letett esküjük miatt a jobbikos választók várnak el tőlük.”

(MTI-OS)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/131523

Ajánljuk még a témában