Veszélyesek vagyunk a Fideszre

2018. június 22. 15:34

Dúró Dóra
Azonnali

Mi egy olyan politikai közösség vagyunk, amelynek nem titkolt célja, hogy a Fidesz szavazóit is átcsábítsa.

„Ha már kilépések: várható, hogy a Jobbik frakciójából lesznek követői?

A parlamenti frakció elszakadt a párttól, melynek kongresszusán 46 százalékot ért el Toroczkai László egy nem egészen egyenlő versenyhelyzetben is. Az önkormányzatoknál gyakorlatilag minden nap van új kilépő a Jobbikból, már negyvenöt mandátumról tudunk nevesítve olyanoktól, akik a sajtó számára is bejelentették a szakításukat, pedig nem is mindenki szeretné a búcsúját a nyilvánosság előtt intézni. Úgy látom, hogy a parlamentben rövidtávon nem, de hosszútávon elképzelhető még újabb kizárás vagy kilépés.

Kikre gondol?

Egyelőre nem szeretném elmondani.

Visszatérve a pénzügyekre: fideszes mecénásra számítanak? Nyilván, a Fidesznek most érdeke, hogy minél jobban szalámizzák a Jobbikot.

Elsőre úgy tűnhet, hogy ez a Fidesznek érdeke, de mi egy olyan politikai közösség vagyunk, amelynek nem titkolt célja, hogy a Fidesz szavazóit is átcsábítsa. Szemben a Jobbikkal, mely csak a baloldali szavazókon osztozkodott a balliberális pártokkal, sőt a jobbikos szavazók jelentős részét még át is engedte a Fidesznek. Ilyen értelemben tehát ez egyáltalán nem a Fidesz érdeke. Míg az ellenzéki térfél pártjai szinte kivétel nélkül – leegyszerűsítve mondom – birkának nézik a Fidesz szavazóit, mi meg akarjuk őket szólítani, vagyis veszélyesek vagyunk a kormánypártra.

Azt nehéz vitatni, hogy a kormánypárti médiában nagy teret kaptak önök is, illetve azok a hírek, hogy éppen ki lép ki a Jobbikból. Nyilvánvalóan a Fidesznek jó az, ha egy ellenzéki párt bomlik. Nem tart attól, hogy ha már nem lesznek ilyen hatással a Jobbikra, akkor a megszólalási felület is eltűnik, sőt: jön a lejáratás?

Mindent megtettem azért, hogy a párt ne szakadjon, de a szoros kongresszusi eredményt nem a kiegyezés követte, hanem a leszámolás, így az alaphelyzetben nem érzem felelősnek magam. Elképzelhető, hogy a Fidesz nem fog kesztyűs kézzel bánni velünk, ha túllépjük azt a határt, ameddig még a jelenlegi helyzet jó nekik. De nem szabad, hogy ilyen szempontok határozzák meg a mi eltökéltségünket és céljainkat. Próbáljuk a Fideszt, mint politikai szereplőt kizárni a döntéseink meghozatala során – függetlenül attól, hogy a médiájában teret kapunk, vagy sem. Egyébként az utóbbi időben nemcsak a fideszes sajtó volt ránk kíváncsi, ellenzéki médiumok is érdeklődnek.

Ha egy párt alapítása mellett döntenek, vállalna vezető szerepet?

Amennyiben a közösség úgy látja, hogy szükség van rám ilyen poszton, akkor természetesen nem fogok elfutni a feladat elől.”

 

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/131474

Ajánljuk még a témában