A mi akaratunk?

2018. június 22. 18:03

Diószegi-Horváth Nóra
Mérce

Lehet örülni a Stop Sorosnak, meg a hajléktalanság betiltásának, de a helyzet az, hogy ettől Magyarország nem lesz jobb és élhetőbb hely.

„Mert politikusaink, választott képviselőink többsége igennel szavazott egy olyan alkotmánymódosításra, ami kirívó embertelenségével nem csak a menekülteket teszi Magyarország első számú ellenségévé, de emellett csorbítja hazánkban a jogbiztonságot, és a kiszolgáltatott, otthontalan emberek életét is végképp ellehetetleníti. A kormány a magyar emberekre mutogat, a kétharmadtól kapott felhatalmazását arra használja, hogy erejét fitogtassa, és elnyomja az amúgy is elnyomottakat.

És mindeközben a magyar emberek félelmei nem alaptalanok: az egészségügy, amelyet Kövér László világszínvonalúnak titulált egy emelkedett pillanatában, rohad.

Akkor mégis kinek az akarata érvényesül?

Egyébként épp tegnap, amikor átment az alkotmánymódosítás, és a kormány olyan borzasztóan örült magának, kiderült, hogy a celldömölki kórház szülészetén annyira nincs orvos, hogy hétvégére bezárják, a szerencsétlenségükre péntek estétől hétfő reggel közt vajúdó kismamákat meg átirányítják a fél órányira lévő megyeszékhelyre. Hét közben meg a 45 kilométernyire fekvő Szombathelyről érkeznek az orvosok.

Hát kell ennél érzékletesebb példa? Főleg manapság, amikor az Orbán Viktor új dilije, hogy a magyar nőkkel egyezséget kell kötni, hogy minél többet szüljenek?

Lehet mutogatni a magyar emberekre, meg hivatkozni az ő akaratukra – de ettől az még tény, hogy a kormány 8 éve hozza sorra a szegényellenes intézkedéseket, miközben az egészségügy helyzetén javítani biztos nem, csak rontani sikerült. Lehet örülni a Stop Sorosnak, meg a hajléktalanság betiltásának, de a helyzet az, hogy ettől Magyarország nem lesz jobb és élhetőbb hely.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/131487

Ajánljuk még a témában