Lemondta a Billy Ellliot előadásait az Opera

2018. június 21. 14:24

A Billy Elliotra nem fogytak a jegyek.

Lemondta a Billy Elliot előadásokat a Magyar Állami Operaház – írja a 444.hu. Az intézmény igazgatója levélben közölte a hírt kollégáival. Ókovács Szilveszter a következőket írta: „Kedves Művészeink! Mint bizonyára az elmúlt hetekben ti is tapasztalhattátok,a sajtóban negatív hangvételű kampány jelent meg a Billy Elliot produkciónk kapcsán, ami miatt az értékesítés jelentős mértékben visszaesett. Ezen előre nem látott, vis maior okból kifolyólag sajnálattal tájékoztatunk benneteket, hogy a produkció lent rögzített tizenöt előadása az Operaház vezetőségének tegnapi döntése értelmében elmarad.”

A Billy Elliot körül akkor tört ki botrány, amikor a Magyar Időkben június 1-jén megjelent egy cikk, amelynek szerzője azt sérelmezte, hogy az Opera a Billy Elliot bemutatásával „tökéletesen szembemegy az állam céljaival”, a családpolitika terén. A szerző meleg-propagandával vádolta az Opera társulatát. Ókovács Szilveszter szintén a Magyar Időkben válaszolt a cikkre. Megvédte az előadást, mondván semmi káros nincs a Billy Elliotban.

Azokra az előadásokra, amelyeket megtartanak az Erkel Színházban, csütörtök kora délután már fél áron lehetett jegyet kapni.

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/131413