Beer Miklós püspök az álhír-televízióban

2018. június 21. 17:24

Joó István
Magyar Idők
Nehogy végiggondolja a tekintetes egyházi méltóság, hogy éppen ide nyomul a tömeggel együtt egy számunkra idegen világvallás.

„A püspök úrnál a migráns egytől egyig csak »menekült«. A püspök atyának tudnia kellene: sorra ébrednek fel a nyugat-európai országok megbabonázott álmukból, már Merkel mutti is elsasszézott az ő Willkommenskulturjától, Ausztria, Olaszország tevőlegesen megelégelte a migránstömegek szervezett idebolondítását, a V4-ek szinte falanxot alkotnak a tömeges betelepítés ellen.

És Beer Miklóst a tetejébe »kicsit zavarja az a megfogalmazás, hogy a keresztény kultúra védelme«. Ezt panaszolja: „Bántja a fülemet, mikor ez ki van hangsúlyozva. Bajorországban is történt hasonló, kötelezően kitették a kereszteket. Ne külsőségekkel tüntessünk, és pláne ne irritáljuk másokat! Nagyon nagy a mi felelősségünk, hogy a mi keresztény kultúránkkal ne sértsük a más vallások képviselőit!«

Nehogy végiggondolja a tekintetes egyházi méltóság, hogy éppen ide nyomul a tömeggel együtt egy számunkra idegen világvallás, amelynek képviselőit leginkább a vallástalanság bőszíti és hívja fel terjeszkedésre. Ő lényegében azt mondja, érzékenységük tisztelete okán a mi vallásunk jelképeit a sekrestyébe dugjuk.

Csakhogy akkor hogyan valósítható meg az eredeti krisztusi parancs, miszerint »tegyetek tanítványokká minden népeket«?! Arról nem is beszélve, hogy a hazai vallástalanokkal is kellene valamit kezdeni, de ha odafigyelnek Beer Miklós megnyilatkozásaira, esetleg tartós immunitást szereznek a kereszténységgel szemben, mert azt gondolhatnák, a krisztusi szelídség ismérve a lelki és fizikai önfeladás.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Beer püspök már nyugdíjas , bizonyos értelemben tehát kötetlenebbül nyilatkozhat . Tisztelem őt , de személy szerint nem értek egyet a migráció , meg a keresztény kultúra alkotmányos védelme kapcsán kifejtett véleményével .

Ha már a seggnyaló szerző Krisztust idézi és Beer püspökön rugózik, ezt vajon miért nem idézi???????????????

"Amikor szomjas voltam, inni adtatok. Amikor idegen voltam, behívtatok a házatokba, és vendégül láttatok. 36 Amikor nem volt mibe öltöznöm, ruhát adtatok nekem. Amikor beteg voltam, gondoskodtatok rólam. Amikor börtönben voltam, meglátogattatok."

Ne várj tőle túl sokat!
Az agymunka soha nem volt az erőssége!
Figyeld csak meg, hogy nekem is miket fog majd írni!!

Jár még valaki templomba a váci egyházmegyében?

Te nagyon hülye, hogy használjam a te stílusod.

Azt nyilván nem hallottad, hogy a terrormerényletet elkövetők nem a most Európába érkezők közül kerültek ki, mert azok már itt születtek és erről az általad olvasott Habony Médiaművek nyilván nem számolt be.

Amúgy tessék egy kis olvasnivaló Viktor magánhadseregének szakértőjétől, bár kételkedem abban, hogy te el fogsz olvasni egy ilyen hosszú szöveget, hiszen ahhoz iq is kell:

https://index.hu/belfold/2015/..

Nem. Nem folytatódik így az ige.

Tehát amikor Magyarország megadta menekültjogot több mint ezer migránsnak, akkor a döntést meghozó vagy vak vagy bolond volt.

Szerintem fuss neki még egyszer annak amit írtam, mert nagyon nem érted azt amit olvastál.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés