Menekültek világnapján menekültadó?

2018. június 20. 19:33

Párbeszéd
MTI-OS

A Fidesz-KDNP ismét embertelen és cinikus arcát mutatja egy az ENSZ által jóváhagyott világnapon.

„A menekültek világnapján a híradások attól hangosak, hogy az Orbán-kormány menekültadó bevezetését tervezi. A Párbeszéd szerint ez az évek óta folytatott fideszes gyűlöletkampány egy újabb kommunikációs fordulata. A Fidesz-KDNP ismét embertelen és cinikus arcát mutatja egy az ENSZ által jóváhagyott világnapon. Az általa megalkotott törvények pedig jobbára a civil szervezetek létét veszélyeztetik, a menekültválság megoldásához semmilyen szinten nem járulnak hozzá.

A világon több mint 100 országban ma arról emlékeznek meg: hány millió embernek kellett háború, népirtás vagy egyéb konfliktus miatt elhagynia hazáját, közben az Orbán-kormány menekültadóról nyújt be javaslatot az adótörvényekhez. Nem más ez, mint egy büntetőadó, amely nem más, mint egy sor, lényegében állami feladatot ellátó civil szervezet megfenyegetése. 

A kormány által összetákolt Stop Soros törvények pedig egyenesen börtönbüntetéssel fenyegetik a humanitárius segítséget nyújtókat, mindazokat, akiknek valamit még jelentenek az alapvető emberi jogok. A Párbeszéd szerint a menekültválság kialakulásához a Közel-Keleten dúló háborús konfliktusok, az egyenlőtlen globalizáció és az éghajlatváltozás is hozzájárult, a válság megoldását pedig csak is átfogó nemzetközi együttműködéssel lehet elérni, humanitárius elvek szigorú betartása mentén!”

MTI-OS

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/131375