Hazugságok kora

2018. június 20. 07:09

Charles Gati
Népszava

A politikusok nagy része már átlépte a Rubicont.

„Igaz, a Nyugat egysége hanyatlóban van, és máris megváltozott – világszerte, a nyugati országokban is – a politikai beszéd tartalma és stílusa. Egyre inkább az az érzésem, hogy a politikusok nagy része már átlépte a Rubicont: nemcsak csúsztatnak, eltúlozva a pozitív teljesítményüket, hanem többet és gyakrabban hazudnak, mint valaha.

Hadd említsek csupán egy kis példát. Amerikai és európai politikusok nyakra-főre a menekültek (migránsok) bűneiről beszélnek. Nocsak, mondják, ha egy sötétbőrű menekült Németországban lop, csal, öl, vagy nemi erőszakot követ el: mi megmondtuk előre, csak ez a Merkel asszony nem hallgat ránk, nem hallgat az okos szóra. Bizony nem, mert ő ismeri azt a tényt, hogy 2017-ben tovább javult a bűnözés statisztikája Németországban. Csökkent az esetek száma! 2016-hoz képest csaknem tíz százalékkal. Legutóbb 1992-ben volt ilyen (aránylag) biztató a bűnügyi mérleg. Pedig az utóbbi 25 évben sokmillió menekült talált otthonra Németországban.

A hazugságok korát éljük. Mint egykori menekült, akit oly bőkezűen segítettek az osztrákok, a németek és elsősorban az amerikaiak ’56 után, különösen azt fájlalom, hogy a magukat többnyire kereszténynek valló álszent, lelkiismeretlen politikusok menekültellenes szívtelenségüket ilyen elképesztő hazugság áradattal párosítják. Erkölcsi hullák ők, akik úgy magyarázzák a bizonyítványukat, hogy össze-vissza hazudnak – az elmúlt héten elsősorban Olaszországban és Amerikában. Jó lenne tudni, támogatóik mikor ébrednek rá, hogy kőszívű politikai szélhámosok áldozatai.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/131314