Mintha

2018. június 19. 07:15

Sitkei Levente
Magyar Idők

Ha egy nagyon törékeny, de dinamikus közösség, mint az Európai Unió jót akar magának, akkor hagyja, hogy a tagjai saját maguk döntsék el, mi a jó nekik, és ne bélyegezzék meg azokat, akik eltérnek a fősodortól.

„Előbb-utóbb mégis nyugvópontra fog jutni a viszály, amely legkevésbé se a migrációról szól, hanem arról, hogy az a bizonyos közjó létezik-e vagy csak a németek találták ki, mert ezzel sikeresebb az EU-s projektjük.

Demokratikus országok esetén nem is lehet mást tenni, függetlenül a liberális sajtó szirénhangjaitól, mint az országra és annak javára koncentrálni.

Ha egy nagyon törékeny, de dinamikus közösség, mint az Európai Unió jót akar magának, akkor hagyja, hogy a tagjai saját maguk döntsék el, mi a jó nekik, és ne bélyegezzék meg azokat, akik eltérnek a fősodortól. Hiszen akármilyen furcsa, de még a nagyon gazdag és nagyon befolyásos államok vezetői is tévedhetnek, sőt politikai és gazdasági okokból akár becstelenül is tudnak viselkedni.

Ha mindenki elfogadta volna 2015-ben az Angela Merkel által javasolt közjót, mára talán káoszba süllyedt volna az egész kontinens. Azaz szabad és kell is ellentmondani, szembefordulni azokkal, akik erkölcsi felsőbbségüket hirdetve saját pecsenyéjüket sütögetik. Mintha nem lenne holnap.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/131249