A balatonfüredi iskolaigazgató ellen induljon eljárás!

2018. június 19. 12:54

Demokratikus Koalíció
MTI-OS

Mindent elmond 2018 Magyarországáról, hogy amíg települések süppednek bele a szintetikus drogokba, addig érettségiző diákokat rúgnak ki füvezésért.

„Az Index írta meg, hogy a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskola igazgatója az érettségi előtt több tucat diákot rúgott ki, mert füveztek. 

A gyerekek megtapasztalhatták, hogy mi az, ami Magyarországon az igazi bűnözőkkel nem történik meg: a rendőrök mindegyikük otthonában házkutatást tartottak, tőlük vér- és vizeletmintát vettek és nyomást gyakoroltak rájuk, hogy önmaguk ellen valljanak. Az igazgatónő pedig ahelyett, hogy védte volna diákjait a méltatlan eljárástól, két hetes ultimátumot adott nekik, hogy vagy maguktól mennek más iskolába vagy fegyelmi eljárással rúgják ki őket.

Miközben a hatóságok gyereket zaklatnak és bélyegeznek meg drogmegelőzésre és ártalomcsökkentésre nincs sem elég forrás, sem hiteles szakami program.
A Demokratikus Koalíció szerint ne a diákok, hanem az őket szülőkkel való egyeztetés nélkül, jogtalanul kirúgó balatonfüredi iskolaigazgató ellen induljon fegyelmi eljárás! A DK szerint egy iskolaigazgató nem teheti meg, hogy a diákok jövőjét teszi tönkre.
  
A DK szerint mindent elmond 2018 Magyarországáról, hogy amíg teljes települések süppednek bele az egyre veszélyesebb szintetikus drogokba, addig érettségiző diákokat rúgnak ki füvezésért.

Arató Gergely 
frakcióvezető-helyettes, oktatáspolitikus
DK”

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/131281