Apák napjára

2018. június 18. 11:32

Novák Katalin
Magyar Hírlap

Köszönjük, hogy mertek elköteleződni, hogy igyekeznek biztonságot teremteni, hogy dolgoznak a szeretteikért.

„A gyermekvállalás egy nő és egy férfi közös felelőssége, ketten kellenek hozzá. Kell a nő is, a férfi is. Kell a két »igen« (és a két nem: a női és a férfi). A gyermekeknek pedig szülőkre van szükségük. Egy édesanyára és egy édesapára, akik a felelősséget közösen vállalva, egymást is támogatva szeretik őket, és gondoskodnak róluk. 

Az apák napját a huszadik század eleje óta tartják számon, Magyarországon június harmadik vasárnapján ünnepeljük. Itthon nincs még hosszú hagyománya, de jó, ha van az évben egy olyan nap, amikor az átlagosnál többet gondolunk az apák fontos szerepére.

Tisztelt Édesapák!

Köszönjük, hogy ott vannak családjuk életében. Köszönjük, hogy mertek elköteleződni, hogy igyekeznek biztonságot teremteni, hogy dolgoznak a szeretteikért. Köszönjük, ha aktívan részt vesznek a család életében, ha követendő mintát mutatnak a gyerekeiknek, ha helyt állnak a munkában és ha jut emellett idő az otthoni teendőkre is. Köszönjük, hogy erősek, amikor erőre van szükség, hogy társak abban, amihez egy ember kevés.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/131208

Ajánljuk még a témában