Utcai harcok

2018. június 14. 07:19

Pilhál György
Magyar Idők

Sosem a hajléktalanok háborognak, hanem dublőreik, a különféle műszamaritánusok.

„A Fidesz azt kéri a kormánytól, hogy a mostani alkotmánymódosítás keretében emelje be az alaptörvénybe azt is: tilos a közterületen való életvitelszerű tartózkodás. Mégse normális, hogy a szerencsétlen, lepukkant emberek az utcát használják lakásnak, miközben van elegendő hely a hajléktalanszállókon is.

Évtizedes látvány ez az illatos közterületi anziksz, ami bizony alaposan beárnyékolja a települések összképét, a közbiztonsági és közegészségügyi veszélyekről már nem is beszélve.

A hajléktalanok látványa – indokol a beadvány – a többség számára „rendkívül nehézzé teszi a város otthonként való kezelését”. Ahogyan várni lehetett, szinte azonnal megszólalt a liberális vokál: »Mindenki egyenlő!«, »Emberi jogokat!«, »A közterület mindenkié!«, »Vesszenorbán!« stb. A Népszava haditudósítója ezt írta: »Tovább űzi a hajléktalanokat a Fidesz.«

Érdekes, hogy sosem maguk a hajléktalanok háborognak ilyenkor, hanem dublőreik, a különféle műszamaritánusok. Emlékszem, amikor pár éve a Város Mindenkié elszántjai elfoglalták a józsefvárosi önkormányzat első emeletét.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/131020