Párbeszéd: A korrupciót büntessék, ne a hajléktalanságot!

2018. június 13. 12:28

A Párbeszéd elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány Alaptörvényben rögzítené az életvitelszerű közterületen tartózkodás tilalmát.

A Párbeszéd párt azt közölte: „Elég volt a legszegényebbek folyamatos rugdosásából és bűnbakká tételéből, miközben fideszes bűnözők szabadon garázdálkodnak!”

Szerintük Orbán Viktor és kormánya „nyolc éve gyáva módon totális háborút indított a legelesettebbek ellen, a hajléktalan embereket bünteti, a rokkantakat megalázza, a szegénység helyett a szegények ellen küzd. Mindeközben Orbán embertelen kormányzásának köszönhetően tömegek csúsznak egyre jobban a reménytelenségbe”.

Úgy látják: az elmúlt 8 évben a kormány leépítette a hajléktalanellátást, és csak a büntetésben látja a megoldást. Arról írnak: a szállók túlzsúfoltak, nincs elég férőhely, sem pedig elegendő szociális bérlakás, télen pedig százával halnak meg emberek az utcán.

A Párbeszéd felszólítja a kormányt, hogy „az elesettek büntetése helyett a valódi bűnözőket és a Fidesz-tolvajokat üldözze”, a hajléktalanság problémájára pedig indítson szociális-bérlakás programot.

(MTI-OS)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/130985