Ki ölte meg Kennedyt?

2018. június 12. 19:37

Ludwig Emil
Magyar Hírlap

Az elmúlt három elnöki ciklusban igencsak alacsony színvonalú működése alatt az Egyesült Államok tekintélye meggyengült. Trump elnök tennivalói között szerepel a két Kennedy fivér rejtélyes halálának feltárása.

„Az elmúlt három elnöki ciklusban igencsak alacsony színvonalú működése alatt az Egyesült Államok tekintélye meggyengült. Trump elnök tennivalói között szerepel a két Kennedy fivér rejtélyes halálának feltárása.

Melyik Kennedyt? – kérdezhetné a jámbor olvasó, aki már régóta nem vesz, nem olvas újságot. Megelégelte a híradók harsány horrorját, inkább átkapcsol a szofisztikált, békésebb csatornákra. Azon sem kell csodálkoznia a magyarnak – más külföldieknek sem –, ha történetesen nem tudja, melyik két világhíres amerikai politikus testvért ért végzetes terrortámadás előbb vagy később, melyik híres helyen, miért és mi okból.

Az idősebbik, a százegy évvel ezelőtt, 1917-ben született John Fitzgerald Kennedyt, az Egyesült Államok 35. elnökét 1963. november 22-én lelőtték a Texas állambeli Dallas városban. Ő volt az egyetlen amerikai elnök, aki nem protestáns, hanem római katolikus vallású volt, a végzet kegyetlen játékaként. Három gyermeket hagyott maga után: a kislány Caroline-t, és két fiút, J. F. Kennedy Jr.-t és Patrick Bouvier Kennedyt, valamint a házastársát: a francia anyanyelvű Jacqueline Kennedyt.

A gyilkos távcsöves puskás mesterlövészt másnap a rendőrség folyosóján agyonlőtte egy fizetett maffiózó, később őt is hidegre tette egy harmadik fegyveres kalandor. Hosszú évtizedek alatt tonnányi papír gyűlt össze a nyomozás során úgyszólván »eredmény« nélkül, aminek oka – szinte valamennyi szakértő szerint – a mindenható CIA kódolt záras szuper páncélszekrénye. Az ott őrzött dokumentumok nagy része máig sem publikálható.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/130959