Achilles jósol majd a világbajnokságon

2018. június 12. 08:03

Médium macskát edzenek az oroszok a vébére.

Csendben készül Achilles, a médium macska arra, hogy megjósolja a vb-meccsek eredményét – írja a Euronews. Ehhez különleges macska megérzését fogja használni.

Achilles a szentpétervári Ermitázs múzeum lakója, és jelenleg javában edz a nagy megmérettetésre. Ez abból áll, hogy a fehér szőrű, kék szemű cica tanulmányozza a vébén induló 32 csapatot (illetve a válogatottakhoz tartozó zászlókat egy poszteren). Anna Kondratyeva, az állat orvosa szerint Achilles süketsége miatt jobban meg tudja jósolni, hogy ki nyeri az adott meccset, mert „egyáltalán nem elfogult, süket a szurkolók által hangoztatott véleményekre, a szívével és a macska megérzésével dönt”.

Achilles megérzése úgy látszik térben limitált (vagy csak nem akarják agyondolgoztatni), mert csak a szentpétervári meccsek eredményét fogja előre megmondani. Vagyis inkább megmutatni.

„A mérkőzés reggelén fog jósolni. Reggelire két ugyanolyan edény tesznek le vele szemben, teli macskaeledellel, és egy-egy zászlóval jelezve az aznap pályára lépő két csapatot. Amelyik zászlóval díszített edényből kezd enni Achilles, annak az országnak a válogatottja nyeri az aznapi meccset" – magyarázta Kondratyeva

A Euronews cikkéből az is kiderül, hogy a macskát egyébként nem hasraütésszerűen választották ki erre a komoly feladatra. Achilles már „bizonyított”. Tavaly a Konföderációs Kupa szentpétervári mérkőzéseinek eredményét mind jól jelezte előre. Még a döntetlennel sem tudtak túljárni az eszén – legalábbis az állatorvos Kondratyeva elmesélése alapján (azon a reggelen nem nyúlt egyik edényben lévő ételhez sem a macska).

Mikor Achilles épp nem edz az eredményjósolásra, akkor labdákkal játszik az Ermitázs hosszú folyosóin, vagy éppen fotózáshoz pózol kint a kerben.

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/130924