Gulyás Gergely: Rendszeres egyeztetést kezd a Fidesz és a német CDU

2018. június 7. 22:30

Rendszeres egyeztetés kezdődik a Fidesz és a kormányzó német Kereszténydemokrata Unió (CDU) között – mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Berlinben.

Rendszeres egyeztetés kezdődik a Fidesz és a kormányzó német Kereszténydemokrata Unió (CDU) között – mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Berlinben az MTI-nek a német fővárosban folytatott tárgyalásait értékelve.

A Fidesz politikusa a pártja küldöttségével a német testvérpártok, az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) vezető politikusaival folytatott megbeszélések után elmondta: a Fidesz és a CDU között „a bizalom adott, és szeretnénk az együttműködést elmélyíteni, amihez állandó keretek közötti kapcsolattartásra van szükség”. Ez még az idén elkezdődik – tette hozzá Gulyás Gergely, kiemelve: az a céljuk, hogy a Fidesz és a CDU a legmagasabb szinten egyeztessen rendszeresen Európa jövőjéről

„Beszéljünk arról, amiben egyetértünk, és vitassuk meg azt is, amiben esetleg véleménykülönbségek vannak” – mondta. „Nagyon örülünk annak, hogy ma a migráció kérdésében a két kormány és a két párt álláspontja között lényegesen kisebb a különbség, mint korábban” – húzta alá a miniszter.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/130742

Ajánljuk még a témában