Fidesz: Egyre több a visszajelzés Magyarország erősödéséről

2018. június 6. 11:49

Magyarország erősödik, amióta hátat fordított a baloldal elhibázott gazdaságpolitikájának – mondta a Fidesz szóvivője.

Egyre több a visszajelzés arról, hogy Magyarország erősödik, amióta hátat fordított a baloldal elhibázott gazdaságpolitikájának – mondta a Fidesz szóvivője szerdán Budapesten a közmédiának.

Puskás Imre kifejtette: a gazdasági adatok, a friss ipari termelési számok, a Világbank elismerése – a szervezet javította a magyar gazdaság idei növekedési előrejelzését – mind azt jelzik, hogy a magyar gazdasági modell működik, az ország tartós növekedési pályára állt, és joggal feltételezhető, hogy azon is marad.

A legfrissebb adatok szerint az ipari termelés egy év alatt 7,8 százalékkal nőtt, a gazdasági növekedés pedig 4 százalék feletti – ismertette, hangsúlyozva: a kormány gazdaság- és adópolitikája egyre inkább beérik. A 2019-es költségvetésnek is az az egyik legfontosabb feladata – folytatta –, hogy tovább ösztönözze a gazdaságfejlesztést. A kormány jelentős, 4000 milliárd forintnyi beruházással számol jövőre – tette hozzá a Fidesz szóvivője.

Puskás Imre kiemelte azt is, hogy az építőipar negyedévről negyedévre kiugró teljesítményt nyújt, aminek számos összetevője van, köztük a családi otthonteremtési kedvezmény, a csok. Megjegyezte továbbá: a gazdasági bővülés együtt jár a bérek jelentős emelkedésével. Azt is mondta, hogy a befektetők is bíznak a magyar gazdaság és politikai rendszer stabilitásában, az ország biztonságában.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/130658

Ajánljuk még a témában