„Hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos”? – Az oktatás tönkretétele a legnagyobb létező hazafiatlanság!

2018. június 6. 13:15

Demokratikus Koalíció
MTI-OS

Nem az a cél, hogy a gyerekeink tanult, kritikusan gondolkodó, a világot értő felnőttek legyenek.

„Simicskó Istvánt, a volt honvédelmi minisztert »hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztossá« nevezte ki Orbán Viktor. Ebből nyilvánvaló, hogy nem az a cél, hogy a gyerekeink tanult, kritikusan gondolkodó, a világot értő és abban a saját helyüket megtaláló felnőttek legyenek, hanem hogy »hazafias« és »nemzeti« felnőttek legyenek, ami az Orbán-kormány alatt egyet jelent a Fidesz-szavazóvá neveléssel.

A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz ideológiai átnevelőtábort akar csinálni az iskoláinkból! A DK szerint az iskolában nem pártideológiát, hanem tudást kell átadni, hogy a gyerekeink megállják a helyüket a munkaerőpiacon. Szégyen, hogy az Orbán-kormány alatt a magyar gyerekek negyede funkcionális analfabétaként jön ki az iskolából, az idén érettségizők fele pedig külföldön akar továbbtanulni. A kormány az ország jövőjét vette el az oktatás szétverésével. A DK szerint az oktatás tönkretétele a legnagyobb létező hazafiatlanság, úgyhogy először Orbánnak kellene bizonyítania hazafiságát!”

(MTI)

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/130665

Ajánljuk még a témában