„Hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos”? – Az oktatás tönkretétele a legnagyobb létező hazafiatlanság!

2018. június 6. 13:15

Demokratikus Koalíció
MTI-OS
Nem az a cél, hogy a gyerekeink tanult, kritikusan gondolkodó, a világot értő felnőttek legyenek.

„Simicskó Istvánt, a volt honvédelmi minisztert »hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztossá« nevezte ki Orbán Viktor. Ebből nyilvánvaló, hogy nem az a cél, hogy a gyerekeink tanult, kritikusan gondolkodó, a világot értő és abban a saját helyüket megtaláló felnőttek legyenek, hanem hogy »hazafias« és »nemzeti« felnőttek legyenek, ami az Orbán-kormány alatt egyet jelent a Fidesz-szavazóvá neveléssel.

A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz ideológiai átnevelőtábort akar csinálni az iskoláinkból! A DK szerint az iskolában nem pártideológiát, hanem tudást kell átadni, hogy a gyerekeink megállják a helyüket a munkaerőpiacon. Szégyen, hogy az Orbán-kormány alatt a magyar gyerekek negyede funkcionális analfabétaként jön ki az iskolából, az idén érettségizők fele pedig külföldön akar továbbtanulni. A kormány az ország jövőjét vette el az oktatás szétverésével. A DK szerint az oktatás tönkretétele a legnagyobb létező hazafiatlanság, úgyhogy először Orbánnak kellene bizonyítania hazafiságát!”

(MTI)

 

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én is ezt kérdezem:-)

Döbbenet, hogy egy elvileg magyar párt szemében a hazafiság és a nemzeti gondolkodás a legvisszataszítóbb fogalmak közé tartozik.

Az oktatási rendszerrel akadnak problémák, de az hazugság, hogy bárki is tönkretette volna. Egyszerűen elavult, és senkinek nincs rá jó válasza, hogy hogyan kéne megjavítani.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés