Veszélyben a szabadság

Gulyás Gergely: Komoly veszélyben van a szabadság

2018. május 23. 21:09

A globalizáció és az azt mozgató üzleti érdek veszélyezteti a szabadságot a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint.

A szabadság napjainkban komoly veszélyben van: a globalizáció és az azt mozgató üzleti érdek hadat üzent a közösségnek, ami mindenekelőtt „kőkemény kultúrharcot” jelent – hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter Budapesten szerdán.

Gulyás Gergely a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány, valamint a Századvég Alapítvány szervezte Európa jövője című kétnapos nemzetközi konferencia első napján mondott beszédet. Az eseményt a visegrádi együttműködés 2017-2018-as magyar elnöksége keretében, a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával rendezték.

A politikus úgy vélekedett, hogy a harc nem hagyományos formában zajlik, nem két kultúra csap össze, hanem a szabad világ értékei állnak szemben a „dekonstrukcióval”.

Stephen K. Bannon, Donald Trump amerikai elnök korábbi kampányfőnöke és vezető stratégája Trump „Amerika az első” politikája és hatása Közép-Európára című angol nyelvű előadásában kiemelte: korunk alapvető kérdése, hogy van-e bátorságunk megvédeni a civilizációnkat azoktól, akik elpusztítanák. A magyar nép erre választ adott, amikor a választáson elsöprő többséggel újra hivatalba juttatta Orbán Viktor miniszterelnököt – mondta.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/130069