Szakad, vagy marad?

Nincs vége a Jobbik-belharcnak: visszaszólt Toroczkainak a párt elnöksége

2018. május 22. 13:56

Nem tudják értelmezni a Toroczkai László által meghirdetett platformot a Jobbik vezetőségében, az ásotthalmi polgármester szerveződéséről csütörtökön döntenek.

Sajtótájékoztatót tartott kedden délután Jakab Péter, a Jobbik szóvivője – írja a HVG. Jakab arra reflektál, miszerint Toroczkai László, a párt leköszönő alelnöke délelőtt bejelentette: több jobbikos vidéki polgármesterrel együtt Mi magunk néven a Jobbikon belül belső platformot indít el. És bár az ilyen platformok létrehozására az alapszabály nem tér ki, konkrétan nem is tiltja meg azt.

Jakab Péter erre reagálva kijelentette, nem igazán tudja értelmezni, mi célt szolgál Toroczkai kezdeményezése. Szerinte ugyanis a Jobbik mindig is minden magyart képviselt, ezért a „Mi magunk” elnevezés sem tiszta.

A szóvivő hozzátette: a Jobbik az egyetlen valós ellenzéki formáció, jelen ügy megbeszéléséhez pedig vitára van szükség, de amiről a kongresszus dönt, melynek döntéséhez mindenkinek tartania kell magát. „Tudjuk, hogy a Fideszen belül vannak olyan törekvések, hogy a Jobbik szétszakadjon, és a pártból a Fidesz egy platformja legyen” – tette hozzá Jakab.

Elmondta, a Jobbik „szociálisan érzékeny nemzeti néppártként” folytatja tevékenységét, és a 2019-es önkormányzati választásokra készül. Úgy fogalmazott, fel akarják szabadítani a városokat és a falvakat.

A Toroczkai-féle platform kérdésében csütörtökön születik majd döntés.

Egyébként két jobbikos polgármester, Monorierdő és Bánokszentgyörgy vezetői Jakab szerint már jelezték a pártvezetés felé, hogy Toroczkai a nevükkel visszaélve állította, hogy részt vettek a szerveződésben. Négy regionális igazgatóból egy szintén megtagadta az ásotthalmi polgármestert.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/129990

Ajánljuk még a témában