Toroczkai: Beszélni kell a magyar-cigány együttélésről

2018. május 21. 17:06

Keddig eldönti a jobbikos politikus, kilép-e a pártból.

Toroczkai László volt az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége – a jobbikos politikus, aki elindult pártja elnöki tisztségéért, a voksok 46 százalékát szerezte meg a Jobbik kongresszusán, míg végül az elnök Sneider Tamás lett.

Azóta Toroczkai rendszeresen kritizálja a Jobbik vezetését, mondván, hogy a párt rossz irányba haladt. Most úgy fogalmazott, az elmúlt két évben olyan tanácsadókra hallgatott a párt, akik nem értik a magyar valóságot.

Toroczkai meglebegtette, hogy „nyilvánvaló, hogy a pártigazgató úr, Szabó Gábor irányítja egy ideje” a pártot. „Az elmúlt két évben is úgy éreztem, hogy én, mint alelnök, nem tudok beleszólni stratégiai döntésekbe” – fogalmazott. Elpanaszolta azt is, hogy átadták a migráció témáját a Fidesznek.

Komoly hibának tartotta továbbá, hogy nem beszéltek a magyar-cigány együttélésről az elmúlt két évben. Elmondta, a kérdést úgy kell kezelni, ahogy ő Ásotthalmon polgármesterként kezeli. „Csak azért, mert vannak cigány származású bűnözők is Ásotthalmon, nem vagyok hajlandó nem beszélni arról, hogy mit csinálnak” – mondta. 

Egyúttal bejelentette: úgy tudja, a párt felszámolja a költséges Bécsi úti pártszékházat is.

A Jobbik jövőjét illetően két variációt tud elképzelni: vagy egy platform jön létre, ahol „nagyon szigorú szabályok szerint, és nagyon komoly erkölcsi és politikai irányvonalak mentén” lenne hajlandó a pártban maradni, vagy külön politikai mozgalmat szervezne.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/129945