Dömötör Csaba: Az ellenzéknek a feje búbja sem látszik ki a káoszból

2018. május 19. 11:20

Brüsszelben folytatódik a „boszorkányüldözés”, a magyar törvények azonban sokszorosan kiállták az idő és a demokrácia próbáját – nyilatkozta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Magyar Időknek.

Az Országgyűlés rövidesen tárgyalhatja a Stop Soros! törvénycsomagot és a kvótaellenes alaptörvény-módosítást, ugyanis a magyar állam nem engedheti, hogy gyengítsék az ország védelmi képességeit – nyilatkozta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Magyar Idők szombati számában.

Dömötör Csaba úgy fogalmazott: „Az áprilisi választás egyértelmű üzenete, hogy a magyarok számára elsődleges a biztonság. Ez az üzenet a kormányt is kötelezi.”  A két előterjesztés elfogadásának célja, hogy „még vastagabb politikai páncélzatunk legyen” az illegális bevándorlás, a betelepítési tervek ellen. A sürgősséget indokolja, hogy Brüsszelben még a 2019-es európai parlamenti választás előtt véglegesíteni akarják a bevándorlók kötelező szétosztási rendszerét – mondta az államtitkár.

Kifejtette: sok uniós politikus próbálja figyelmen kívül hagyni az április 8-i választás végeredményét. Brüsszelben folytatódik a „boszorkányüldözés”, a magyar törvények azonban sokszorosan kiállták az idő és a demokrácia próbáját.  A támadásokkal, elítélő jelentésekkel, jogi és pénzügyi zsarolással meg akarják törni Magyarországot, hogy elfogadja a betelepítési tervet, de amíg ez a kormány van hivatalban, ilyen nem lesz – hangsúlyozta Dömötör Csaba.

A kormány felépítésének változásáról szólva az államtitkár azt emelte ki: mindig az aktuális feladatokhoz kell igazodni.  Az új szerkezet tükrözi a fő célokat, amelyek közül a legfontosabb a biztonság és a nemzeti identitás megerősítése, a versenyképesség növelése és a teljes foglalkoztatottság. „Abban azonban nincs semmilyen változás, hogy a miniszterelnöknek van kormánya, vagyis ő határozza meg a fő politikai irányvonalakat” – mondta.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda feladata, hogy segítse a miniszterelnök munkáját, továbbá, hogy egyetértési pontokat keressen a kormány és az állampolgárok között. Ilyen a „segély helyett munka” elve és a gyermeket nevelő családok támogatása. Emellett több konzultáció és egy népszavazás is megerősítette a kormányt abban, hogy fellépjen az illegális bevándorlás ellen – közölte az államtitkár.

Dömötör Csaba az ellenzékről szólva úgy fogalmazott: „a feje búbja sem látszik ki a káoszból”. Kilépések, lemondások, titkos hangfelvételek és verekedések – mondta. Véleménye szerint az ellenzék pár hét alatt előadta egy politikai szappanopera fél évadját. Továbbra sem látszik, hogy ha rajtuk múlna, milyen irányba vinnék az országot. Csak a választási vereség okaival való szembenézés totális hiánya látszik az ellenzéken – tette hozzá.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/129874