LMP: a Fidesz jövőre bukásra készül Budapesten

2018. május 18. 17:36

Gál József a főváros tízéves fejlesztési tervére utalva azt hangoztatta, hogy azt a kormánynak nem a főpolgármesterrel kellene megvitatnia, hanem a városban és az agglomerációban élőkkel, a civilekkel, a városvédőkkel.

A fővárosi LMP szerint a Fidesz jövőre bukásra készül a fővárosi önkormányzati választáson: a kormányzati struktúrával, az új államtitkársággal kalodába akarja zárni a várost a 2019 utáni időkre.

Gál József LMP-s politikus pénteki sajtótájékoztatóján úgy vélte: a főpolgármester a Miniszterelnökségen létrejövő Budapest-államtitkársággal kvázi elveszíti a fejlesztéshez kapcsolódó jogosítványait akkor is, ha egyáltalán megmarad az intézmény és megmarad a közvetlen választás. Tarlós István nem sokkal korábban a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergellyel és Fürjes Balázs Budapest-államtitkárral tartott közös sajtótájékoztatót a Városházán, az ellenzéki politikus az ő szavaikra reagált.

Gál József közölte, egyetért azzal, hogy valóban szorosabbra kellene fűzni a kapcsolatot a főváros és a kormány között, de szerinte azt az elmúlt nyolc évben a Fidesz rontotta el azzal, hogy politikai csatározások mezejévé tette Budapestet, illetve a kabinet és a város közötti viszonyt. A főváros tízéves fejlesztési tervére utalva azt hangoztatta, hogy azt a kormánynak nem a főpolgármesterrel kellene megvitatnia, hanem a városban és az agglomerációban élőkkel, a civilekkel, a városvédőkkel. Szerinte mindenki, aki Budapestért dolgozik, bele kellene, hogy szólhasson a terv elkészítésébe és elfogadásába. 

Hiányolta és sajnálatosnak mondta, hogy nincs stratégia arra, és a sajtótájékoztatón sem esett szó arról, hogy a fiatalokat hogyan tartsák a városban vagy az országban. Gál József az LMP fővárosi kongresszusának múlt pénteki döntése értelmében váltja a közgyűlésben a parlamenti mandátumot szerzett Csárdi Antalt.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/129852

Ajánljuk még a témában