A Jóisten megadta az elégtételt

2018. május 17. 17:54

Brenner József
Figyelő
A katolikus egyház pedig nem a népszerűségre törekszik. Miként túlélte a nemzetszocializmust, a kommunizmust, a liberálisok támadását is túléli.

„Mintegy húszezren zarándokoltak el vértanú testvére boldoggá avatására május elején. Kárpótló jóvátételt érzett? 

Nagyon elérzékenyültem, pontosabban: boldogan elérzékenyültem János boldoggá avatásakor a szombathelyi Emlékmű-dombon. A Jóisten ezzel megadta az elégtételt. 

(...)

Más téma, de aktuális: mi az oka annak, hogy kevesen választják a papi hivatást? Egyesek szerint nem pusztán népszerűtlen a katolikus egyház, hanem válságban is van! 

Félreértés, hogy az egyházban krízis van: válság az emberek között van! A paphiány igaz: azért is imádkozni kell, hogy többen legyünk. A katolikus egyház pedig nem a népszerűségre törekszik. Miként túlélte a nemzetszocializmust, a kommunizmust, a liberálisok támadását is túléli. 

Mai társadalmunkban mindenki az üzeneteket keresi. Ebből a megközelítésből hogyan tekintsünk a pünkösdre? 

Sem üzeneteket, sem aktualitásokat nem kell keresni! Pünkösd ugyanis – nagyon-nagyon régóta – mindannyiunk számára a Szentlélek kiáradásának az ünnepe. A Szentlélek pedig az egyetlen hatalom, amely irányít.”

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az inkvizíció a hit ELLENÉRE jött létre : 2000-ben a katolikus egyház bocsánatot is kért az elkövetett bűnei miatt . A liberalizmus viszont a lényegéből adódóan intoleráns és erőszakos a kereszténységgel szemben / is / .

A liberalizmus lényegileg erőszakos , mert az individualista-elhibázott kiindulópontját ész érvekkel nem lehet védeni .

Szomorú hírem van a számodra.
Jézus, mégis ezekre a "romlott, hiteltelen" emberekre bízta az Egyházát, és nem rád, a tökéletesre.

Az elbizakodottaknak, akik meg voltak róla győződve, hogy igazak, s a többieket megvetették, ezt a példabeszédet mondta: "Két ember fölment a templomba imádkozni, az egyik farizeus volt, a másik vámos. A farizeus odaállt előre, és így imádkozott magában: Isten, hálát adok neked, hogy nem vagyok olyan, mint a többi ember, rabló, igazságtalan, házasságtörő, mint ez a vámos is. Kétszer böjtölök hetenként, mindenemből tizedet adok. - A vámos megállt hátul, szemét sem merte fölemelni az égre, inkább a mellét verte és könyörgött: Isten, irgalmazz nekem, bűnösnek! - Mondom nektek, hogy ez megigazultan ment haza, az nem. Aki magát felmagasztalja, az megaláztatik, aki megalázza magát, az felmagasztaltatik."
Lk 18,9-14

Ezt most a Jézusnak címezted? :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés