Az MSZP-s Horváth Csaba tárgyalna a Jobbikkal a főpolgármesterségért

2018. május 12. 11:10

A Jobbikkal is tárgyalna az MSZP a budapesti főpolgármesteri tisztség megszerzése érdekében. Horváth Csaba, a szocialisták örökös főpolgármester-jelöltje az ATV-nek azt mondta: ha a Jobbik leszámol a korábbi „rasszista, nacionalista, túlzó politikájával”, akkor tárgyalóasztalhoz ülthetnek.

Korainak tartja Tarlós István azokat a kérdéseket, amelyek főpolgármesteri jövőjéről szólnak. Annak ellenére, hogy a téma már régebb óta napirenden van a miniszterelnök, a Miniszterelnökséget vezető új miniszter, Gulyás Gergely és közte.

„Néhány feltétel teljesülése szükséges ahhoz, hogy én komolyan elgondolkodjak. Ami biztosan kizáró ok, az a közvetlen választás elmaradása” – fogalmazott a főpolgármester az ATV Híradójának.

A Jobbik egyelőre nem áll elő konkrét jelölttel. Z. Kárpát Dániel Híradónknak arról beszélt, Budapesten sokkal inkább van esély a főpolgármesteri szék ellenzéki betöltésére, mint a vidéki nagyvárosokban. „Ez egy komolyan veendő csatatér lesz a jövőben, de nagyon korainak tartanám a Jobbiknál egy tisztújítás közeli állapotban bármiféle személyi találgatásokba bocsátkozni” – mondta a Jobbik alelnöke.

A szocialista Horváth Csaba szerint végül egy jelöltnek kell maradnia a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben.

„Én azt szorgalmazom, hogy legyen a főpolgármester ügyében is előválasztás, és az előválasztáson szándékozom indulni” – jelentette ki a szocialista fővárosi képviselő. Horváth Csaba szerint a Fidesz jelöltjével szemben egy jelöltnek kell állnia. 

Az ügy érdekében az MSZP a Jobbikkal is tárgyalna. Horváth Csaba azt mondta: ha a párt leszámolt a korábbi „rasszista, nacionalista, túlzó politikájával”, és mérsékelt konzervatív irányba halad tovább, úgy tárgyalóasztalhoz ülnének jobbikosokkal a szocialisták.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/129510

Ajánljuk még a témában