Túszként tartottak fogva migránsokat Görögországban

2018. május 9. 11:48

Egy elhagyatott épületegyüttesben tartott fogva ötven migránst két, feltehetően pakisztáni férfi Görögországban, pénzt követelve elengedésükért. A túszokat a rendőrség szabadította ki.

Túszként fogva tartott ötven migránst szabadított ki két, feltehetően pakisztáni férfi fogságából a görög rendőrség – tudatták a helyi hatóságok szerdán. A rendőrség tájékoztatása szerint a kiszabadított túszok rossz fizikai állapotban voltak, csak minimális enni- és innivalót kaptak, egyiküket tüdőgyulladás és kiszáradás miatt kórházba kellett vinni.

 A két pakisztáni gyanúsított egy elhagyatott épületegyüttesben tartotta fogva a 38 pakisztániból, 10 bangladesiből és 2 Srí Lanka-iból álló csoportot Szaloniki városától keletre. Többségük hat napja raboskodott a komplexumban, de volt, akit később vittek oda fogva tartói. A rendőrséget a túszok rokonai értesítették, akik arról számoltak be, hogy a bűnözők pénzt követelnek hozzátartozóik elengedéséért. A két pakisztánit többek között emberrablással és zsarolással gyanúsítják.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/129358