A tüntető csürhe védelmében

2018. április 26. 13:13

Csengel Karina
Mérce.hu

Úgy tűnik, Bencsik András május 8-ára valamiféle forradalmat, de minimum a Parlament lebontását vizionálja.

„Több kérdés is felmerül bennem Bencsik mondata kapcsán: Mégis milyen alapon csürhéz le egy békésen tüntető tömeget? Hol húzódik a határ csürheség és nem csürheség között? És mégis mitől fél ennyire két békés tüntetés után?

Nem szeretnék belesüppedni a tüntetés értelmének, milyenségének, céljainak  kérdéskörébe, egyszerűen csak érdemes megfigyelni, hogy a Bencsikhez hasonló »jobboldali véleményvezérek« micsoda átszellemültséggel képesek egy békés tüntetésből is vérengzést kreálni.

Úgy tűnik, Bencsik András május 8-ára valamiféle forradalmat, de minimum a Parlament lebontását vizionálja, azt viszont valaki elmagyarázhatná neki, hogy a rendőrség és a katonaság sem kifejezetten azért van, hogy a kormánytagokat védje. Azért igen, hogy biztosítsák egy békés demonstráció feltételeit például azzal, hogy védik az emberek testi épségét a járműforgalom elől, meg persze azért is, hogy ne történjen bűncselekmény, erőszakosság senkivel szemben sem. Ők nem a Parlamentet védik, és még csak azt sem vághatjuk a fejükhöz, hogy bűnözőket védenek, mert ők csak a munkájukat végzik. Mindenkit védenek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/128768