Drágul a taxizás Budapesten

2018. április 25. 11:45

Július elsejétől a budapesti taxik alapdíja, kilométerdíja és percenkénti várakozási díja is nő a Fővárosi Közgyűlés szerdai döntése értelmében.

Július elsejétől drágább lesz Budapesten taxival utazni: a jelenlegi 450 forintos alapdíj 700 forintra emelkedik, a kilométerdíj 20 forinttal, a percenkénti várakozási díj pedig 5 forinttal nő a Fővárosi Közgyűlés szerdai döntése értelmében. A taxisok javaslatára módosított taxirendelet szerint július elsejétől a kilométerdíj 280-ról 300 forintra nő, a percenkénti várakozási díj pedig 70-ről 75 forintra. 

A Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes által jegyzett javaslatot 18 igen szavazattal 5 nem ellenében és 5 tartózkodás mellett fogadta el a testület.

A szavazás előtt Tarlós István beszélt a hvg szerint és azt mondta: majd ha túl drága lesz a tarifa, az emberek nem szállnak be a taxikba, hanem tömegközlekedéssel fognak közlekedni. A hvg az ülésre meghívott Krisán Lászlót is idézi, aki szerint a taxisoknak több mint 87 százaléka kérte, hogy a közgyűlés rendezze a fix tarifát. Indoklásuk szerint nagyon alacsony nyereség várható a taxizásból, így keveseknek éri meg ezt az üzletet választani. Vitézy Dávid, a BKK volt vezérigazgatója szerint a Fővárosi Önkormányzatnak az utasok érdekeit is figyelembe kell vennie, így az ügy nem múlhat kizárólag a taxisokon – olvasható a cikkben.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/128704

Ajánljuk még a témában