Az e-sport is jelen lehet a 2024-es olimpián

2018. április 25. 12:39

Ha hivatalos sportágként nem is, bemutató sportágként részese lehet a 2024-es olimpiai programnak az e-sport.

Az e-sport nemzetközi szövetsége, az IeSF előrehaladott tárgyalásokat folytat a 2024-es párizsi nyári olimpia szervezőivel arról, hogy bemutató sportágként programba kerüljön a világszerte óriási népszerűségnek örvendő versenyszerű videojátékozás. Leopold Chung, az IeSF főtitkára szerdán elmondta, a megbeszélések alapján jó esélyt lát arra, hogy az e-sport a francia fővárosban ott legyen az ötkarikás játékok műsorában.

„Arra nincs lehetőség, hogy hivatalos sportágként kerüljön be a 2024-es programba az e-sport, de bemutató sportágként igen” – mondta Chung. „A helyi szervezőbizottság és a város támogatja az elképzelést, ami komoly érv lehet a Nemzetközi Olimpiai Bizottság számára.”

Az e-sport rövid időn belül hatalmas népszerűségre tett szert, világszerte mintegy 250 millió játékosa van jelenleg. A NOB még tavaly novemberben ismerte el az e-sportolást sporttevékenységnek. Az IeSF-nek jelenleg 46 tagszövetsége van, és minden évben világbajnokságot rendez, melyeken három nagy játékkategóriában mérkőznek meg egymással a résztvevők.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/128709