Stratégiák II.

2018. április 25. 12:10

Bármelyik párt – megfelelő politikával és kampánnyal – simán növekedhet akkorára, vagy nagyobbra, mint a Fidesz.

„Szerzőnk – egy tettestársával karöltve – »Az ellenzéki mozgalom sikerének öt feltétele« címmel adta közre tanácsait az ellenzék szellemi elesettségben szenvedő szereplőinek és választóinak. A mű alapgondolata az, hogy az »Orbán-rendszert« csak és kizárólag az egész ellenzék által támogatott szereplőkkel lehet megbuktatni, mert a választási rendszer csak ezt teszi lehetővé.

Ez mondjuk nettó hülyeség, mert mi akadályozza meg az ellenzéki, egymással kormányt alakítani képes és hajlandó pártokat, hogy helyben és országosan is legyőzzék a Fideszt, majd pedig koalíciós kormányt alakítsanak? Ennek a gondolkodásnak az a talpköve, hogy a Fidesztől nem lehet szavazókat »elvenni«. Már miért ne lehetne? Csak egy jobb programot és jobb jelöltet kell állítani.

Az, hogy ez eddig nem sikerült az ellenzéknek nem jeleni azt, hogy elvileg sem lehetséges, továbbá miből gondolja a szerző, hogy ami a pártoknak nem sikerült, az liberális irodalom tanárnőknek, nekibúsult egyetemi adjunktusoknak és érdeklődő nyugdíjasoknak majd sikerül? Bármelyik párt – megfelelő politikával és kampánnyal – simán növekedhet akkorára, vagy nagyobbra, mint a Fidesz.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/128706