Szende ordas a színpadon

2018. április 22. 08:54

Máté T. Gyula
Mátété

Őszinte leszek, úgy többet vártam a második tüntikézős felvonástól.

„»Orbán a birkák pásztora, mi pedig az éhes farkasok« – ez volt olvasható a tegnapi tüntetés egyik transzparensén. Hát – ennyi! A hatalom kellene, választási eredménytől függetlenül. A többség meg birka. Hivatalosan a sajtószabadságért mentek ki az utcára. Közben két országos csatorna élőben közvetítette az eseményt: ilyen egy mocskos cenzúrát még diktatúra nem látott!

»Apu vedd meg nekem a várost« – ez volt a slágerdala a tegnapi tüntetésnek. Mondjuk úgy, nem egy Kossuth-nóta, némileg más értékrendet is képvisel.

Őszinte leszek, úgy többet vártam a második tüntikézős felvonástól. Gondoltam, csak lesz valami érdemi üzenete. Kitalálnak valami közös jelképet, vagy mondanak valamit, aminek minimális értelme van.

Ugye hivatalosan a sajtószabadságért hirdették meg a mostani műsort. Mivel annyira nincs meg az az ominózus »sajtószabadság«, hogy két országos nézettségű televízió is órákon keresztül élőben közvetítette a rendezvényt. Valakinek a srácok kiképzői között is eszébe juthatott, hogy ez így kissé ellentmondásos.

Erre elkezdték sulykolni, hogy a közmédia tehet mindenről. Mert, hogy a suttyó vidékiek – más néven szabad választást nyerő többség – csak azt nézik, abból meg csak kormánypropaganda folyik. A Hír TV-ről és ATV-ről még sohasem hallottak, az internet az ugye meg mi. És egyébként is azt hiszik, hogy még Ferenc József vezeti az országot.

Szóval, ne! Ráadásul, mellesleg, Budapesten sem az ellenzék nyerte a körzetek többségét…”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/128501