Vér és harc vagy képviselet?

2018. április 21. 10:36

Iván Géza
reposzt

A hétköznapokban mi is, akik szavaztunk, politikai újságírók vagyunk-e, akik a tábor adta szabályok szerint kell válogassanak a témák és a szóhasználat közül?

„A politikai szóhasználat szívesen nyúl militáns kifejezésekhez, a tábor mozgósítása, egy-egy ügy vagy téma hangsúlyozása érdekében. Ehhez hozzászoktunk, és ez sosem volt talán másképp. A fenti példával ellentétben ebben ez esetben megkockáztathatjuk: vér nem fog folyni. De a háborús szóhasználatot már nem lehet tovább fokozni. Másfelől hozzászokunk, mert az ingerküszöbünk rugalmas egy valami.

Viszont amikor a saját véleményünk megfogalmazásáig eljutunk – ha eljutunk – akkor jön a következő kérdés: akkor most mi is a pályán focizunk az odaküldött csapatunk játékosaival együtt, vagy csak a lelátóról kommentáljuk a csapatunk, az ellenfél, vagy a bíró lépéseit? A hétköznapokban mi is, akik szavaztunk, politikai újságírók vagyunk-e, akik a tábor adta szabályok szerint kell válogassanak a témák és a szóhasználat közül?

Vagy olyan szavazók, akiknek van egy szilárd értékrendje, aszerint szavaztak, a választás után pedig azt igyekszenek továbbra is képviselni. Ha a pályán küzdők nem is akarnak hallani a konszolidációról (jól is nézne ki) a küzdőtéren lehetséges-e?

Harc vagy képviselet?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/128483