Kovács László: Karácsony nélkül kevesebb szavazatot kapott volna az MSZP

2018. április 17. 13:45

A volt MSZP-pártelnök szerint Karácsony Gergely nélkül kiesett volna az MSZP a parlamentből.

Jó döntést volt Karácsony Gergely miniszterelnöki jelölése, nélküle kevesebb szavazatot kapott volna az MSZP–Párbeszéd szövetség, és még a parlamentbe se jutott volna be a szocialista párt – mondta a Ma reggel adásában az MSZP korábbi elnöke, Kovács László.

Kovács László az adásban elmondta, hogy szoros eredményt várt, szűk kormánypárti vagy ellenzéki győzelmet, és nem számított kétharmados fideszes sikerre. A vereség okai között emlegette az aránytalan választási rendszert, amely szerinte a Fidesz számára volt kedvező, valamint a médiaviszonyokat. „Döbbenten hallgattam Szájer József nyilatkozatát, hogy hét-egy arányban az ellenzék javára működött a média. Nem tudom, melyik országra gondolt” – fogalmazott a Ma reggel adásában.

A volt MSZP-pártelnök, aki később európai parlamenti képviselő volt, elmondta, a kudarchoz az is hozzájárult, hogy az ellenzéki pártok és a szocialisták is elhanyagolták a vidéki kampányt.

A volt pártelnök szerint az elnökségi tagoknak öt tulajdonsággal kell rendelkezniük. A tehetség mellett fontos, hogy alapos ismerete legyen egy politikusnak egy-egy szakpolitikai területen. Kovács László kiemelte még a tapasztalatot, mert bár híve a fiatalításnak, de egy vezető testületben nem lehet csak tapasztalatlan képviselő. A teljesítmény mellett a megkérdőjelezhetetlen tisztesség is fontos szerinte.

Arra a kérdésre, hogy ezek a tulajdonságok adottak voltak-e, elmondta, az eredmények azt mutatják, hogy a választók szerint ezek nem voltak meg.

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/128296

Ajánljuk még a témában